instal·lacions

El Govern treu el rugbi del Nacional per posar-hi Piqué

L’FC Andorra jugarà a l’Estadi Nacional fins que finalitzin les obres del nou camp de Prada de Moles, d’aquí a dos anys

El Govern treu el rugbi del Nacional per posar-hi Piqué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La voluntat del Govern és clara. Encara no hi ha la comunicació oficial però l’FC Andorra jugarà les dues properes temporades a l’Estadi Nacional, fet que desterra totes les categories de l’equip de rugbi al Comunal. La convivència en les mateixes instal·lacions dels dos clubs és inviable. Les exigències de Gerard Piqué de disposar d’un complex esportiu amb l’aforament i il·luminació que fixa la Federació Espanyola tot i no jugar a Segona A el proper campionat han convençut el Govern per donar un nou ús al camp. El que ha estat definitiu, però, és la disjuntiva que se’ls va posar sobre la taula: o juga al Nacional o el club es trasllada a Manresa.

Taula on van sopar Xavier Espot i el defensa del Barça acompanyats pels cònsols d’Encamp la setmana passada, on també es va tancar que la seu de l’FC Andorra serà el camp de Prada de Moles un cop acabin les obres d’enderrocament i construcció de les noves instal·lacions. La durada prevista dels treballs s’ha fixat en dos anys amb la voluntat de començar tan aviat com sigui possible. La publicació del plec de bases per licitar les obres per part del comú d’Encamp només està pendent de resoldre el problema amb l’equip de rugbi. I no serà senzill.

La reacció negativa del VPC Andorra no ha sorprès ningú, però on més s’esperava el rebuig era al ministeri competent. Perquè immediatament després de la reunió amb Piqué es va començar a dissenyar l’estratègia per traslladar la decisió als responsables de l’equip de rugbi. El primer pas va ser contactar amb el conseller general Carles Naudi amb l’objectiu de facilitar les negociacions perquè el VPC acceptés deixar de jugar al Nacional dos anys. No ho va fer ell directament sinó per persona de confiança interposada més propera a l’entorn del rugbi.

La primera reacció va ser de negativa total i des del ministeri es va voler traslladar la responsabilitat d’arribar a un acord a les tres parts implicades: VPC, Federació de Futbol i FC Andorra. Inviable; les posicions de partida són massa enfrontades. Ara bé, el VPC és conscient de la necessitat de trobar una sortida negociada al conflicte davant la ferma posició del Govern de cedir l’ús de l’estadi –en té la titularitat– a l’equip de Piqué. Però si hi ha un aspecte innegociable és que el rugbi no es mou d’Andorra la Vella, perquè anar a Encamp o Ordino el condemnaria a la desaparició. Responsables del club han declinat fer cap declaració al voltant del conflicte.

La gespa és un problema

El trasllat del conjunt de rugbi a l’Estadi Comunal no solament té problemes per qüestions d’abandonar la seu tradicional, sinó que cal afegir-hi les particularitat de la instal·lació esportiva. Al contrari del futbol, on és un requisit indispensable en categories superiors, l’herba natural és un problema per al VPC com ja ho era al camp del Consell. La constant activitat dels diferents conjunts del club malmeten la gespa, en especial a l’hivern, i necessita manteniment continuat.

També s’ha de comprovar si les dimensions de l’estadi s’adapten a les particularitats del rugbi, però en qualsevol cas les instal·lacions s’hauran de reformar. El Govern ha contactat amb el comú per conèixer les intencions pel que fa a la remodelació del camp, que quan pretenia acollir l’equip de Piqué en detriment d’Encamp tot eren facilitats. Unes obres que no tenen res a veure amb les que es projecten per al nou estadi de l’FC Andorra a Prada de Moles, amb un cost per sobre dels 15 milions d’euros.

tracking