L'FC Andorra diu adeu al somni de l'ascens (2-1)

L’FC Andorra perd amb la Reial Societat B a la pròrroga i no pujarà a Segona

L'FC Andorra diu adeu al somni de l'ascens (2-1)RFEF

L’FC Andorra no jugarà el curs que ve a la Segona Divisió A després de perdre contra el filial de la Reial Societat a la pròrroga en un partit boig i amb una mala actuació arbitral que va deixar els tricolors amb nou jugadors.

El partit va posar-se ben complicat ràpidament per als homes d’Eder Sarabia. L’àrbitre va perdonar els tricolors als dos minuts de joc amb un penal d’Adrià Vilanova que no va assenyalar i que va acabar amb un un contra un que Ratti va treure, però quatre minuts després el col·legiat no va dubtar i va assenyalar una pena màxima contra els tricolors per unes mans. Robert Navarro no va fallar i va avançar el filial basc als set minuts.

El gol, com no podia ser d’una altra manera, va esperonar els tricolors, conscients que només els servia la victòria, i van tenir una primera aproximació sense perill, i posteriorment una altra que va acabar amb un gol anul·lat a Carlos Martínez per un presumpte fora de joc. A poc a poc l’FC Andorra estava millor sobre la gespa i Martí Vilà va estar a punt d’empatar després d’una jugada col·lectiva. L’ocasió més clara, però, va ser per a Olasagasti amb un xut llunyà que va fregar el pal de la porteria defensada per Nico Ratti. Els tricolors collaven, i l’empat va acabar arribant gràcies a una magistral falta directa picada per Riverola que va acabar entrant a la porteria defensada per Ayesa i que va dur el partit amb empat a u al descans, un resultat que no valia als tricolors per seguir optant a l’ascens.

A la represa, va tornar a ser Riverola qui va estar a punt de marcar amb un xut llunyà, però va acabar sortint fora de la porteria defensada per Ayesa. Els tricolors dominaven el partit i portaven el ritme del duel, tot i no haver-hi ocasions clares a una ni altra banda. El Sanse va provar-ho amb algun tir llunyà, tot i que Nico Ratti va poder atrapar sense problemes les arribades basques. Els homes de Sarabia van provar-ho amb un parell de faltes laterals, però la primera no va trobar rematador, mentre que la segona va marxar alta després del cop de cap de Marc Pedraza.

Xabi Alonso va haver de moure la banqueta ràpidament amb quatre canvis al minut 65 amb dues lesions incloses, mentre que Sarabia va esperar el moment just per realitzar els canvis. Les substitucions van trencar en alguns instants el ritme del partit. L’empat classificava els donostiarres, i es notava en molts moments, ja que van renunciar en diversos instants a anar a pel gol, i era l’FC Andorra qui duia en tot moment el pes del partit. El duel va patir un nou canvi de guió al minut 80 amb una acció de Martí Vilà que Pozueta Rodríguez va decretar com a targeta vermella i que va deixar els homes de Sarabia amb un jugador menys.

L’expulsió va descentrar els tricolors, que van estar més pendents de protestar algunes decisions arbitrals per moments, en un duel que va acabar anant a la pròrroga.

El Sanse va intentar adormir el partit al temps extra conscient que li valia l’empat, i els tricolors van començar a acusar el cansament i gairebé no podien generar joc durant el temps suplementari. Pitjor va posar-se la cosa quan Pozueta Rodríguez va expulsar també Pastor i va deixar l’FC Andorra amb nou. Els tricolors van provar-ho fins al final amb dos jugadors menys i més cor que encert, però el que va acabar arribant va ser un càstig encara més gran amb el 2-1 de Lobete.