Guanyar o guanyar

L’FC Andorra s’enfronta a la Reial Societat B a la primera eliminatòria del play-off d’ascens a Segona Divisió A

Guanyar o guanyarFC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ha arribat el gran dia. L’FC Andorra està a només dos partits de la Segona Divisió A del futbol espanyol, un dels objectius de l’entitat des que el futbolista Gerard Piqué va comprar el club. “Volem portar l’FC Andorra al futbol professional i digueu-me boig, però l’himne de la Champions acabarà sonant a Andorra”, va dir el propietari fa un parell d’anys. La Champions queda encara lluny, però el futbol professional és a dos passos i el primer escull pels tricolors serà el duel d’aquest vespre contra l’equip entrenat per Xabi Alonso, campió del seu grup i un dels conjunts més potents d’aquest play-off d’ascens.

El conjunt basc té el petit avantatge que un empat després de la pròrroga el classificaria (per haver acabat en millor posició la fase regular), així que l’FC Andorra només té una opció, guanyar. Tot i aquest petit hàndicap per als tricolors, Xabi Alonso va confirmar ahir que “el d’avui és un partit de sortir a guanyar”. De la seva banda, el tècnic tricolor, Eder Sarabia, va afirmar que “la plantilla està tremendament il·lusionada, som aquí, hem entrat i alguns no ens esperaven”, i va afegir que “ens queden dos passos, estem centrats i molt a prop de fer història i aconseguir un somni, i anirem per ell”.

Salvant les distàncies, el Sanse proposa un estil similar al de l’FC Andorra, amb un futbol associatiu i amb clara vocació ofensiva. Un estil que, sobre el paper, beneficia el joc dels tricolors en comparació amb altres equips d’un perfil més bregador i defensiu que es tanquen al darrere. De fet, els homes d’Eder Sarabia han disputat enguany sis duels contra filials amb cinc victòries i un empat, i el tècnic va assenyalar que “potser aquest tipus de futbol ens va bé, però també exigeix en molts aspectes com ara no cometre errades, estar concentrats i ser agressius, i també ser molt valents amb la pilota”. Una reflexió semblant va fer Xabi Alonso, que va manifestar que “serà un rival diferent als que ens hem trobat aquesta temporada, volen construir i ens exigiran molt en diferents fases del joc”. A més, va agregar que “conviure amb aquest tipus de joc i afrontar-lo serà un bon repte per a nosaltres”.

El filial de la Reial Societat compta amb diversos jugadors que ja han debutat a Primera Divisió i que fins i tot que estan en dinàmica del primer equip. Sense anar més lluny, el central Jon Pacheco va jugar dimarts al Wanda Metropolitano contra l’Atlètic de Madrid, i es preveu que avui sigui titular a l’eix de la defensa. També ha baixat Ayesa, present a la convocatòria txuri-urdin dimarts i que és el porter titular del Sanse. Sobre el rival, Sarabia va assenyalar que “és un molt bon equip, amb talent individual i un sentit col·lectiu del joc impressionant, i haurem de mostrar la nostra millor versió”.

L’FC Andorra va viatjar amb 26 futbolistes, inclosos Saverio, Herrera, Aguado i Mantonvani, que arrosseguen problemes físics, tot i que s’intentarà que algun pugui reaparèixer avui.

QUINZE LÍNIES BEÑAT BARRETO, PERIODISTA DEL 'DIARIO VASCO'

'Un premi per al ‘Sanse’ Ser en aquest play-off és un premi per a la Reial Societat B, però que no hi hagi dubtes que aniran per l’FC Andorra. Xabi Alonso voldrà dominar la possessió i té nois descarats que poden moure la pilota ràpid en dos o tres tocs. Pacheco treu la pilota des de la defensa amb molta qualitat per buscar Robert Navarro. A més, el lateral dret Alex Petxarroman, Petxa, també ajuda en aquest aspecte. A dalt hi ha el killer Karrikaburu amb 22 gols al tercer equip.

tracking