La Reial Societat B, primer rival de l'FC Andorra

El filial ‘txuri urdin’ s’enfronta a l’FC Andorra dissabte a les 20.00 hores a Almendralejo

La Reial Societat B, primer rival de l'FC Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Reial Societat B serà el primer rival de l’FC Andorra en el seu traçat per assolir el gran somni de la temporada, l’ascens a Segona Divisió A i l’arribada, per primer cop a la història, de l’entitat tricolor al futbol professional. El partit es disputarà dissabte vinent a les 20.00 hores a l’Estadi Francisco de la Hera d’Almendralejo, a Extremadura, una de les quatre seus on es disputaran les dues eliminatòries d’ascens. “Fa tres anys érem a Primera Catalana i ara marxem a Extremadura per poder pujar a segona A. El que hem aconseguit és increïble i hem de gaudir-ho”, subratllava un dels capitans de l’Andorra, Rubén Bover. Visiblement feliç, Martí Riverola destaca que “aquest equip no ha deixat de demostrar que hi creu més que mai, hem aixecat situacions molt adverses durant tota la temporada i estem molt contents d’haver aconseguit aquest mèrit”.

El rival ha caigut relativament bé a Prada de Moles i el vestidor tricolor afronta amb il·lusió el repte. “La Reial Societat és un equip que juga molt bé a futbol, que està traient molts jugadors per al primer equip i es reflecteix que fa molt bé les coses”, destaca el lateral tricolor Miguel Loureiro. Tot i això, Lou afegeix que l’Andorra hi va “sense cap complex i amb tota la il·lusió de donar la campanada”.

Un dels millors de la categoria

El filial de l’equip txuri urdin el dirigeix Xabi Alonso i ha completat una temporada excepcional, sent el campió del subgrup 2, el segon millor equip de la Segona B amb 53 punts, només superat pels 54 punts del Badajoz. A més, amb 46 gols, la Reial Societat B ha estat l’equip més golejador de la categoria. No entrava, ni de bon tros, en el full de ruta de l’entitat guipuscoana que el Sanse fiqués el cap a la fase d’ascens a Segona A. Aquesta generació de jugadors de Zubieta ha anat trencant la closca sense fer soroll i amb la partitura d’Alonso i un molt fidel dibuix de 4-3-3, implementat per a totes les categories del club, ha acabat sorprenent tothom i fent virar la tendència que estava programada per a aquest equip. A més, el tècnic ha sabut administrar durant la temporada els minuts de tota la plantilla, ha gestionat a la perfecció les fuites al primer equip de molts dels seus jugadors importants i arriben al play-off en un notable estat de forma. No es pot dir que la Reial Societat B tingui una gran figura, un futbolista diferencial, però sí que compta amb un grapat de jugadors que ja han picat a la porta del primer equip, com el porter Ayesa, Pacheco, Aranbarri, i González de Zárate –centrals–, Turrientes, un migcampista de toc, o Robert Navarro, que prové del Mònaco i ha estat al futbol base del Barça. La joia de la corona és el davanter Jon Karrikaburu, de només 18 anys, que va començar la temporada al C de Tercera Divisió, on ha fet 22 gols. Amb el B, en set partits, n’ha fet tres i serà una de les amenaces per a la defensa de l’Andorra.

Molts equips grans li han volgut tirar l’ham i la Reial va respondre amb una renovació fins al 2026 i una clàusula de 60 milions d’euros. El migcampista de l’Andorra Rai Marchán explica que la Reial Societat B “fa un futbol molt atractiu” i que serà un rival “que ens jugarà de tu a tu, com alguns dels rivals que hem tingut al nostre grup”. En cas de superar la ronda davant la Reial Societat, l’Andorra entrarà en un sorteig pur, dilluns 16 de maig al migdia, amb els altres set guanyadors de la primera eliminatòria. Serà el darrer i definitiu escull.

XABI ALONSO, L'ARQUITECTE

L’entrenador i un dels artífexs de la gran temporada del filial de la Reial Societat és Xabi Alonso. L’exfutbolista del Liverpool, Reial Madrid, Bayern de Munic i campió del món amb Espanya dirigeix el Sanse des de fa dos anys. Tot i que els rumors fa uns mesos assenyalaven que seria el proper entrenador del Borussia Mönchengladbach, el tècnic de Tolosa va acabar renovant i el seu futur sembla lligat al primer equip. De moment ja ha fet una temporada històrica al filial.

tracking