El MoraBanc s'imposa i segueix lluitant pel 'play-off'

Els tricolors derroten l’Herbalife Gran Canària liderats per un espectacular Hannah amb 22 punts

El Morabanc s'imposa i segueix lluitant pel 'play-off'Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va sumar ahir un important triomf al Poliesportiu davant de l’Herbalife Gran Canària (86-81), un rival directe, que el manté ben viu en la lluita pel play-off, i que confirma la millora dels homes d’Ibon Navarro tal i com ja es va demostrar dijous passat contra el Fuenlabrada. Hannah, amb 22 punts, 7 assistències i 26 de valoració va ser el millor.

Els tricolors van entrar molt més endollats al partit que el rival i van arribar a obrir un primer forat de deu punts (16-6) amb intensitat, guanyant el rebot i, especialment, mostrar-se molt més encertats que el rival. L’entrada d’AJ Slaughter, però, va fer esperonar els visitants, que van reduir diferències al final del primer quart (21-17) gràcies a nou punts gairebé consecutius de l’escorta nord-americà, que va dur de corcoll la defensa tricolor.

AJ Slaughter va seguir marcant el ritme en l’anotació de l’Herbalife Gran Canària mentre que en el costat tricolor, homes com Parakhouski, Oriol Paulí o David Jelínek van fer un pas endavant per no permetre que el conjunt visitant arribés a posar-se davant en cap moment en un duel que va arribar al pas pels vestidors amb els homes d’Ibon Navaro dominant per 40-33.

A la represa, el Gran Canària va tornar a apropar-se fent mal en el joc interior i aprofitant l’encert de Dimsa des de la línia de tres punts (51-50). Els tricolors van entrar en un petit moment de sequera, però quan més falta feia, un triple de Jeremy Senglin, després de diverses errades dels homes d’Ibon Navarro, va situar el MoraBanc quatre punts amunt a falta de l’últim quart (55-51).

Els tricolors buscaven trencar el matx, però els visitants s’enganxaven i venien ben cara la seva pell en un duel directe i amb molta importància a totes dues bandes per intentar classificar-se per al play-off pel títol. Set punts seguits de Jelínek van deixar la victòria ben a prop a tres minuts pel final (76-69). A Tunde no va tremolar-li el canell des dels 4,60 en els moments clau, ni a Slaughter a un minut per situar, de nou, els canaris dins del partit (80-79). Amb tres punts per sota, l’Herbalife va fallar quatre triples seguits en la mateixa jugada, mentre que Hannah no va fer-ho des del tir lliure per lligar la victòria. Slaughter va buscar un triple a la desesperada per dur el partit a la pròrroga, però el triomf va quedar-se al Poliesportiu.

Els tricolors afronten ara una setmana clau en què recuperaran els dos últims duels pendents, uns partits que, a més, són contra rivals directes per obtenir la vuitena plaça. El MoraBanc haurà de visitar dimecres l’Unicaja i i dissabte, l’UCAM de Múrcia.

"POTSER NO ESTÀVEM TAN MALAMENT"

Ibon Navarro, el tècnic del Morabanc Andorra va assenyalar que “vull felicitar els nois perquè han fet un gran partit”, i va afegir que “hem rebut dos equips que venien jugant molt bé i els hem guanyat els dos. Potser no estem tan malament tot i els problemes”. Per últim, va cloure que “potser arribem al final de la temporada bé i amb opcions de competir per les últimes victòries”. Qüestionat sobre propers duels, Navarro va assenyalar que “hem d’anar a Màlaga on no hem guanyat mai, a Múrcia, que juga espectacular, i a Badalona. El que ha de ser aquesta victòria és un impuls anímic”. De la seva banda, el tècnic del Gran Canària, Porfi Fisac, va assegurar que “en cap moment hem perdut la cara al marcador, però en tot moment ells han estat més ficats”.