Suport dels grups polítics a la candidatura al mundial

Els partits del Consell General veuen amb bons ulls la candidatura del 2027

Suport dels grups polítics a la candidatura al mundialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups polítics amb representació parlamentària van mostrar el seu suport a la candidatura de Soldeu-el Tarter per acollir el Mundial d’esquí alpí el 2027 durant la compareixença dels responsables del projecte celebrada ahir al Consell General. El director general de la candidatura, David Hidalgo, va explicar les línies mestres del projecte, així com algunes novetats, com el fet que la candidatura té un compromís per escrit amb les associacions hoteleres del país per “tenir ocupació hotelera a totes les parròquies”. A més, també va destacar que el dossier de la candidatura inclourà una carta de suport d’aquestes associacions.

Un altre dels temes que van sorgir a la compareixença va ser com es finançarien els quaranta milions d’euros de pressupost que té un Mundial si s’acabés fent. El conseller general de terceravia Joan Carles Camp va mostrar el seu neguit perquè s’acabi superant el pressupost previst i això afecti les arques de l’Estat, i el director general de la candidatura va refermar que el Campionat del Món no tindria cap tipus de cost públic perquè el pressupost es cobreix amb l’import dels drets televisius i de màrqueting que ven la FIS i que traspassa a l’organitzador. A més, Hidalgo va destacar en aquest aspecte que “mai un organitzador d’un Campionat del Món d’esquí alpí ha perdut diners”.

Per últim, Hidalgo va refermar que la voluntat és tenir una candidatura de país amb tota la població, i va assegurar que “volem ser una organització de 78.000 persones i que tots els habitants del país s’ho sentin seu”.

tracking