L'ACB endarrereix una setmana el final

L’assemblea de l’entitat també mostra malestar per l’absència de públic als pavellons

L'ACB endarrereix una setmana el finalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’assemblea general de l’ACB va decidir endarrerir una setmana el final de la Lliga Endesa després dels casos de Covid-19 apareguts en alguns equips que han obligat a ajornar diversos duels d’aquest tram final de la competició. Amb el nou calendari, la competició finalitzarà diumenge 23 de maig i no el 16 com estava previst, un fet que afavorirà, entre d’altres, el MoraBanc, que ha de recuperar encara tres duels, i aquesta variació alleugerirà el calendari per als homes d’Ibon Navarro.

Amb el nou cronograma, el MoraBanc jugarà dos partits per setmana durant les tres properes setmanes i no pas tres duels per setmana com estava previst en un primer moment. Demà rebrà l’Urbas Fuenlabrada en un dels duels ajornats pel brot de Covid i diumenge, l’Herbalife Gran Canària al matx de la jornada 36. La posterior setmana, entre el 10 i 18 de maig, servirà per recuperar tots els duels d’ACB pendents, entre els quals les visites dels tricolors a Màlaga i Múrcia, i la competició acabarà amb dues jornades en cinc dies. El MoraBanc jugarà a Badalona entre dimecres 19 i divendres 21, i tancarà la Lliga Endesa diumenge 23 rebent el Delteco GBC.

Pel que fa al format i dates per al play-off, l’ACB va comunicar que fins que no es coneguin quants equips de la lliga disputen la final de quatre de l’Eurolliga i quina data límit per acabar la temporada posa la FIBA no es prendrà cap decisió.

Sobre aquesta modificació, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va assenyalar que “quan el problema no ha estat només nostre, sinó de més equips implicats, ha estat d’una magnitud irreversible i ha fet allargar el calendari i descomprimir-lo en dates”, i va afegir “nosaltres vam ser els primers a posar-ho de manifest, però la realitat s’ha acabat imposant i crec que és una solució positiva per a la competició”.

Malestar per no tenir públic

A l’assemblea també es va parlar sobre l’absència de públic, i l’ACB va emetre un dur comunicat en què va expressar el seu malestar per la “contradicció permanent” de tenir esdeveniments culturals i esportius amb públic, i impedir que això passi a la Lliga Endesa per ser considerada una competició professional. En aquest aspecte, Aixàs va assenyalar que “l’absència de públic és inexplicable quan veiem altres esdeveniments esportius i culturals amb gent”, i va afegir que “tenim la sospita que el fet d’estar al mateix vagó que el futbol sembla que és el que provoca més reticències, i és un perjudici per al nostre esport”.

tracking