Hoquei patins

Andorra acollirà la final de set de la WS Europe Cup al juny

La Federació Europea de Patinatge (World Rink Europe) va confirmar que el Poliesportiu d’Andorra serà la seu de la final de set de la WS Europe Cup del 18 al 20 de juny, després de la candidatura presentada per la Federació Andorrana de Patinatge (FAP) amb el suport del Govern després d’haver mantingut diverses converses amb la secretaria d’Estat d’Esports. Aquesta competició és l’antiga Copa de la CERS i es tracta del segon torneig en importància en l’àmbit europeu en el món de l’hoquei patins.

La competició es disputarà amb un format de final de set amb tres eliminatòries de quarts de final (el Lleida Llista Blava està directament classificat per les semifinals com a vigent campió), dues semifinals i la final. A més del conjunt lleidatà, els participants en aquesta fase final de la WS Europe Cup són CP Calafell, Girona CH, CH Caldes i Igualada HC (Espanya), Riba de Ave (Portugal), i H Sarzana (Itàlia).

La competició podrà comptar, amb les mesures actuals, amb una ocupació del 30 per cent del Poliesportiu d’Andorra (un miler de persones), i aquest nombre podria pujar al 50 per cent si l’organització presentés un protocol que inclogui cribratges.

L’arribada de la WS Europe Cup no serà la primera final continental d’elit que aculli Andorra, ja que el 2011 el Principat va ser la seu de la final de vuit de l’Eurolliga, la màxima competició en l’àmbit europeu. En aquella ocasió, el Liceo de la Corunya es va acabar enduent el títol després de derrotar el Reus a la final.