Curses de muntanya

Arnau Soldevila acaba setzè a Mágina

En categoria femenina, la millor andorrana va ser Laia Sebastià amb un 38è lloc

Arnau Soldevila acaba setzè a MáginaFAM

Arnau Soldevila va finalitzar en la 16a posició, tercer lloc promesa, a la Vertical de la Mágina Skyrace, prova puntuable per al Campionat d’Espanya de curses de muntanya. Una prova que obria la temporada per a part de l’equip nacional de la FAM i que va comptar amb cinc andorrans més: Laia Sebastià, Imma Parrilla, Euan Prieto, Carlos Fernández i David Méndez.

La petita comarca de Jaén va acollir una cursa curta però molt exigent en què els corredors van fer front a 2,7 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.000 metres. La sortida s’ha situat a la plaça del poble d’Albanchez i l’arribada al Pic d’Aznaitín. Soldevila, que va completar el circuit en 36’02”, va comentar que la seva tercera posició promesa era força positiva “perquè tot just això acaba de començar i estem a principis de temporada. Hi ha moltes curses i s’han de dosificar les forces i he acabat molt content”. David Méndez va ser 45è, amb un crono de 38’18”i, un minut i sis segons després, va travessar la línia de meta Carlos Fernández. Finalment, Euan Prieto va completar la primera prova de la temporada en 39’41”. En categoria femenina, Laia Sebastià va finalitzar en 38a posició absoluta amb un temps de 49’10”i Imma Parrilla va travessar la línia de meta en 51’12” i signant la 49a posició.

El seleccionador nacional, Frabrizio Gravina, va destacar que el resultat de Soldevila s’ha de valorar com cal “perquè hi havia un nivell molt alt i part dels millors corredors d’Espanya”. Avui és el torn de la prova Skyrace.