Bàsquet

El MoraBanc Andorra demana seny a l'ACB

El tècnic, Ibon Navarro, portaveu de plantilla i cos tècnic, mostra l’enuig per un calendari inhumà

El MoraBanc Andorra demana seny a l'ACBMORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra va fer ahir un pas ferm, sòlid i reivindicatiu per fer palès el seu enuig amb l’inhumà calendari que ha confeccionat l’ACB per al tram final de temporada. El conjunt tricolor haurà d’afrontar fins a vuit partits en 19 dies atenent la planificació confeccionada per la patronal, ferma en la intenció de no allargar la competició regular més enllà del 16 de maig. Tota la plantilla completa, jugadors (lesionats inclosos), tècnics i tot l’staff, va fer una declaració conjunta, amb el tècnic, Ibon Navarro, com a portaveu, per clamar, novament, que la salut és el més important. Navarro va demanar a l’ACB poder encaixar d’alguna manera el partit contra el Fuenlabrada previst per dijous 6 de maig al Poliesportiu. La problemàtica rau en el fet que dos dies abans l’equip juga al Martín Carpena davant Unicaja i dimecres volarà cap a Andorra, on no arribarà fins a la nit. “L’únic que preguem és que es prevegi l’opció de retardar dos dies el final de la lliga per poder encaixar d’alguna manera el partit contra el Fuenlabrada i així únicament pensant en la salut dels nostres jugadors els donin l’oportunitat de descansar dijous”, va assenyalar el tècnic, que també va recordar que abans de Màlaga, el MoraBanc haurà de disputar dos partits més com a visitant, avui al Príncep Felip de Saragossa i dissabte al Fontes do Sar de Santiago davant l’Obradoiro.

Navarro va indicar que “estem orgullosos de formar part d’aquesta competició, però ens resistim a pensar que, per a aquesta [l’ACB], el més important no és la pròpia competició i la salut dels seus propis protagonistes, els jugadors”. En aquest sentit, Navarro va destacar que “creiem que la nostra experiència en l’acumulació de partits en poc temps després d’un procés d’inactivitat pel coronavirus ens legitima a fer aquesta sol·licitud”.

L’equip afronta el compromís a Saragossa amb cinc baixes per lesió –Diagne, Gielo, Dimé, Llovet i Palsson–, un jugador encara convalescent per Covid –Bandja Sy– i tres jugadors que han superat recentment l’afectació –Hannah, Jelinek i Kulvietis–. Per tot plegat, i tot i la tornada de Tyson Pérez, el grup segueix en quadre i obligat, de nou, a arremangar-se i ser­rar les dents. El tècnic adjunt, David Eudal, va comentar abans de viatjar que “Saragossa té molts punts a les mans i ara el que han recuperat és to defensiu”, i va afegir que “haurem d’estar molt concentrats en defensa i impedir el seu joc a camp obert i en atac intentant aprofitar les oportunitats més del que ho vam fer diumenge contra el Barcelona”.

Els aragonesos han revifat des de l’arribada de Luis Casimiro, jugaran la Final de vuit de la Champions League FIBA i es troben en un innegable gran moment de forma amb peces clau com ara l’extricolor Dylan Ennis, Benzing, Nico Brussino o el pivot Jacob Willey.

tracking