Impagaments a la plantilla i al cos tècnic del Jenlai

Part de la plantilla i del cos tècnic fa mesos que no cobren i en alguns casos el deute es remunta al desembre

Impagaments a la plantilla i al cos tècnic del JenlaiCE JENLAI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El CE Jenlai de la Lliga Unida s’afegeix a la trista nòmina d’equips del futbol nacional amb problemes d’impagaments en els darrers anys. Segons ha pogut saber el Diari, fins a cinc jugadors de la plantilla i almenys un membre del cos tècnic –l’entrenador, Luis Gonçalves– estan patint endarreriments en les mensualitats. En alguns casos, fins i tot, el deute acumulat és de cinc mesos, com en el cas d’un dels porters de l’equip, Germán Canal. “No cobro des del desembre del 2020. Em deuen quatre mensualitats i la situació és insostenible.” Canal lamenta que “cobro 200 euros i ja me’n deuen 800. Visc del futbol i tinc dos fills i, a més, he d’aguantar que la gestora del club [Rossana Ramos] em digui que s’ha gastat els meus diners en unes ulleres de sol”. El porter del Jenlai subratlla que “el més trist” és que “quan reclamo els meus diners, a sobre, em xulegin i em donin allargues”.

En una temporada complicada per la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19, les dificultats econòmiques esquitxen molts equips i els problemes s’agreugen quan part de la plantilla acumula deutes. Altres jugadors tenen pendents entre dues i tres nòmines i Canal assenyala que “he estat en molts equips i és cert que, en algun mes puntual, es puguin patir impagaments, però sempre s’ha resolt de la millor manera. Ara vaig camí del cinquè mes sense cobrar”, denuncia. A més, segons ha pogut saber el Diari, no tots els jugadors de la plantilla tenen contracte, altres no cobren perquè juguen gratis, altres cobren per partit guanyat i molts van al Jenlai, teòricament, a obrir-se camí en el futbol europeu. És el cas de Joe Jeanjacques, un francès de 22 anys representat per Henrik Larsson, l’exdavanter del Barça, i que seria un dels que sí que estarien cobrant amb regularitat. Altres fonts del vestidor han assegurat que “hi ha jugadors que estan aquí entrenant sense papers, en situació irregular, alguns de colombians, i no pot ser”. A més, segons han comentat, el club no cotitza els jugadors a la CASS i cal recordar que la FAF exigeix carnet de residència per tramitar les llicències i que ja fa uns anys que es va eliminar el permís per als quatre no residents per equip. Ara bé, cal tenir en compte que a la Lliga Unida els clubs poden tenir la llicència FAF però no és obligatòria. “Ens vam vendre un projecte diví i tot plegat és una immensa mentida”, dispara una altra de les fonts consultades, que denuncia, fins i tot, “amenaces de la propietat”.

Exclosos fa tres anys

Després de ser exclòs de la Lliga Unida l’any 2018 per falta d’efectius i per no presentar el mínim nombre de jugadors fins a tres vegades, aquest estiu l’empresa Galaxy International es va fer amb les regnes del club. El president és Francesc Fernández però el cap visible del projecte del Jenlai és Henry Barón, líder del Galaxy International, que va aterrar al juny per fer ressorgir l’entitat, lluitar per l’ascens a la Lliga Multisegur i establir-se en la màxima categoria. “[Henry Barón] Sí que m’ha reconegut que té un deute contret amb mi, però a part de no pagar no estem declarats a la CASS”, afegeix el porter Germán Canal. “El més fàcil seria satisfer el deute i que tothom estigués callat perquè això no sortís a la llum.” Canal apunta que el propietari de Galaxy International “és a Colòmbia però no ha aparegut per Andorra i si al país hi ha algun representant del club no ho sabem perquè amb prou feines tenim informació”.

Malgrat els problemes, la intenció de la propietat del Jenlai és crear un equip fort i potent i aconseguir l’ascens al més aviat possible. Durant la primera fase de la temporada l’equip va funcionar bé i va acabar quart classificat amb 18 punts, aconseguint l’accés per al play-off d’ascens. La propera temporada el club vol tornar a intentar el salt.

L'ASCENS A LA LLIGA MULTISEGUR, COSA DE DOS

En l’apartat competitiu, el Jenlai està descartat de la lluita per pujar a la Lliga Multisegur. El play-off s’ha convertit en una lluita cos a cos entre el primer i el segon classificat, la Immobiliària FS La Massana i l’FC Ordino, que sumen 39 punts cadascun. Aquesta darrera jornada els dos favorits es van enfrontar amb un empat sense gols com a resultat i en l’altre partit, l’FC Encamp va superar el Jenlai 0 a 2. A la Copa Federació, l’Atlètic Amèrica va guanyar 1 a 0 el Restaurant Càmping Valira Ranger’s FC i la UE Santa Coloma B es va desfer 1 a 2 de l’Engordany B.

tracking