Valoració positiva d'una temporada insòlita

La FAE destaca la feina feta durant aquest curs per refer-se a la situació generada per la Covid

Valoració positiva d'una temporada insòlitaCRÈDIT ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana d’Esquí va fer una valoració positiva de la temporada d’esquí alpí tot i les circumstàncies derivades de la pandèmia que han impedit treballar amb la normalitat habitual de cursos anteriors.

Els diferents equips de la FAE es van haver d’habituar a les restriccions vigents arreu del món, però tot i això van poder disputar el 90 per cent de les curses que hi havia previstes al calendari, segons va explicar el president de l’ens, Josep Pepi Pintat. El màxim dirigent de la FAE va assenyalar també que “hem salvat una temporada complicada en què pensàvem que no esquiaríem, ja que no ha estat fàcil per les dificultats i els canvis constants que ens hem trobat en les restriccions de cada país, però el balanç que fem de les curses és molt positiu”.

En un acte celebrat a la seu central de Crèdit Andorrà, el director d’esquí alpí de la FAE, Max Tissot, va lloar la feina de tots els estaments i va assenyalar que “tinc el sentiment que s’ha fet una bona temporada, tothom s’hi ha hagut d’adaptar i estic satisfet per la feina de tothom”, a més d’agrair “el compromís de les estacions, que mai ens ha deixat de banda”. Sobre els resultats, Tissot va destacar l’evolució constant a nivell júnior, amb el 16è lloc de Xavi Cornellà al Mundial de la categoria, i amb quatre corredors al Top-50 mundial de la seva edat. A més, també va recordar el cinquè lloc de Joan Verdú en un gegant de la Copa d’Europa (millor resultat masculí de la FAE en aquest circuit). De la seva banda, el responsable de l’equip EEBE (Esquí Estudi i Batxillerat Esportiu) va afirmar que “considerem que s’ha pogut fer una temporada molt acceptable tot i les condicions”.

Pel que fa als esquiadors, Cande Moreno va explicar l’evolució de les seves molèsties a l’esquena que la van obligar a acabar la temporada abans d’hora, i va revelar que “tinc una descompensació muscular i biomecànicament el cos no treballa bé, i això genera inflamació”, però va mostrar-se optimista de cara al futur. De la seva banda, Joan Verdú va declarar que “em prenia l’any com una temporada de transició, però he acabat molt motivat i confiat”.

Per últim, Tissot va admetre que la retirada de Mimi Gutiérrez obligarà “a replantejar l’estructura femenina, i ja treballem en un format d’estructura diferent”.

tracking