x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política esportiva

El Govern declara l'esport sector d'interès nacional

Servirà per potenciar-lo i reduir la incertesa en temps de pandèmia
Declaració de l'esport com a Sector d'Interès Nacional

Declaració de l'esport com a Sector d'Interès Nacional

El Centre de Tecnificació Esportiva d'Ordino ha acollit aquest migdia l'acte amb l'assistència de diferents membres del Govern.

L'acte es va celebrar ahir al Centre de Tecnificació d'Ordino.

El Govern declara l'esport d'interès nacional

L'acte es va celebrar ahir al Centre de Tecnificació d'Ordino.

Fernando Galindo
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant l'acte celebrat a Ordino.

El Govern declara l'esport d'interès nacional

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant l'acte celebrat a Ordino.

F. GALINDO
Actualitzada 16/04/2021 a les 12:09
El Govern va declarar l’esport sector d’interès nacional, un fet que ajudarà a potenciar el teixit esportiu del país en temps de pandèmia i reduirà la incertesa del sector arran de la crisi sanitària. La declaració ve acompanyada d’una guia d’activitats que permetrà al sector conèixer quines activitats esportives i de turisme esportiu es poden realitzar en funció del nivell de risc de la pandèmia, i quins protocols s’han de dur a terme per poder realitzar els esdeveniments amb total seguretat.

La declaració de l’esport com a sector d’interès nacional va ser proposada per part de l’Andorra Esports Clúster i el Principat va convertir-se en un dels primers països d’Europa a donar aquesta categoria. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va obrir la porta que altres sectors del país demanin ser sector o activitat d’interès nacional després que l’executiu aprovés els criteris per ser-ho, consistents en el fet que “impacti favorablement en la salut de les persones i la cohesió social, en el creixement econòmic i el posicionament internacional”.

L’acte va celebrar-se al Centre de Tecnificació d’Ordino amb la presència d’una setantena de persones, i la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va assenyalar que aquesta declaració “evidencia que tenim un teixit esportiu molt fort i diversificat en molts àmbits”, mentre que la gerent de l’Andorra Esports Clúster, Gemma Riu, va assegurar que “donarà unes possibilitats de creixement econòmic i de posicionament de país significatives i importants”.
Etiquetes
  • #10 Com és que no hi ha cap decret publicat?
    (16/04/21 15:07)

    Govern no ha publicat res al Bopa, potser és una foto més per la col·lecció sense cap fons.

    Respondre
  • #9 Que bonic
    (16/04/21 12:57)

    Els jocs de la fam va dir..
    Tens tota la raó, ells fen el gili són el número 1, sobretot esport que això sí que ens donarà de menjar, tot això és per passejar els nens vip perquè estiguin ven entretinguts i pagant els rucs

    Respondre
  • #8 L'Esport ?
    (16/04/21 11:03)

    L'esport en general declarat d'interès nacional ? Bona bestiesa.
    El que s'ha de fer és donar més mitjans ( gairebé tots els de l'esport) a l'esquí que aquest sí que és l'esport nacional. Els altres esports...si en queda.
    Voler abarcar tant és un gran error.

    Respondre
  • #7 Au home !!
    (16/04/21 11:00)

    Tanatos va dir..
    Tots hem de morir un dia o altre i per ordre natural, als vells els toca abans que els joves. L'economia i l'esport són factors que permeten de viure més anys a tots.
    Així vostè creu que durant tot aquest any passat no s'ha fet res per la gent gran, ? Tancar-ho tot durant mesos, restriccions de tot tipus, lloguers suspesos, Ertos ? això és no res ? ... Si es descuida !!!
    Segurament si tots guardessim els nostres vells a casa, enlloc de portar-los a les sales d'espera de la mort que son les "residències" no se'n haurien mort tants.

    Respondre
  • #6 Els jocs de la fam
    (16/04/21 08:29)

    Subvencions europees en matèria d'Esports i el poble empal·lidint en la catàstrofe econòmica més gran des dels anys 40, tot és un teatre.

    Respondre
  • #5 Esportists
    (16/04/21 08:15)

    Doncs a veure quan es fa una pista d'atletisme reglamentaria al País! Som l'unic país europeu que no te una pista d'atletisme reglamentaria!...Quan la quasi majoria d'esports la base es l'atletisme, quan l'atletisme es l'esport rei dels Jocs Olimpics...

    Respondre
  • #4 Tanatos
    (16/04/21 07:55)

    L'economia i l'esport per davant de la nostra salut, mentrestant tant segueixen morint els nostres padrins sense que ningú faci res.

    Respondre
  • #3 Ferran
    (16/04/21 07:40)

    I algú sap exactament que significa en realitat i de forma concreta?

    Respondre
  • #2 Lluis
    (16/04/21 07:37)

    Quina vergonya.. els restaurants amb limitacions d'aforament i ells s'ho salten.. I no entenc que han fet.. l'esport per sort no depen del ministeri..Trileros “andorrans” Fum.. i mes fum. 

    Respondre
  • #1 Ben fet
    (16/04/21 07:02)

    Es una bona noticia!!!! 
    Ens tenen acostumats a noticies dolentes..... un impost nou, una cagada de diolomacia, una nova intervencio de govern en les empreses privades, .... sotmesos a tanta presió de la covid , la excusa perfecta..... govern aprofita per escanyar la economia i les llibertats..... 

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts