Ajornat el partit per dos positius més al Morabanc

L’aparició de dos nous positius a la plantilla del MoraBanc Andorra ajorna, encara ‘sine die’, el partit a Màlaga contra l’Unicaja

Ajornat el partit per dos positius més al MorabancFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En una jornada en què ens preguntàvem des d’aquestes mateixes línies si al MoraBanc Andorra li podria passar alguna cosa més, el destí, per enèsima vegada, va decidir tornar a fer befa. La detecció de dos positius més per Covid a la delegació del MoraBanc Andorra en les proves PCR realitzades ahir al matí a Màlaga, van obligar a ajornar l’enfrontament que s’havia de viure al Martín Carpena davant l’Unicaja. Quatre casos de coronavirus en 48 hores i tercera vegada aquest curs que l’equip veu com el seu partit s’ajorna un cop desplaçat.

Aquests contagis se sumen als dos casos detectats divendres, Clevin Hannah i un membre del cos tècnic, –Paco Vázquez– per la qual cosa davant del brot s'ha optat per la suspensió del duel. Ara, l’ACB haurà de reprogramar, no només l’esmentat partit contra l’Unicaja, sinó els dos més immediats, el de dimecres al Poliesportiu contra l’Urbas Fuenlabrada i el de diumenge contra l’UCAM Múrcia en terres murcianes. No obstant, davant del nou brot a l’entitat tricolor, i sumat a les set baixes per lesió, està per veure si es podrà disputar l’enfrontament a la bombonera del diumenge 25 contra l’FC Barcelona.

Resignació absoluta

Sembla evident que el MoraBanc Andorra poca cosa més pot fer que resignar-se per la situació, un context que, per tot plegat, és impossible de controlar. Ara bé, on no hi ha dubte és a assenyalar que la mala sort ha sigut la principal protagonista d’una temporada ja per si condicionada i en la qual, increïblement, l’equip aspira a ficar el cap entre els vuit millors equips de la Lliga Endesa. Al novembre l’entitat ja va patir un brot important de coronavirus, en el qual es van contagiar tots els jugadors menys dos –Hannah i Jelínek–, a més de diversos membres del cos tècnic, Ibon Navarro i David Eudal entre ells. Ara l'equip s'ha tornat a trobar amb un segon brot que, de moment, és de quatre casos: tres jugadors i un membre del cos tècnic. L’única nota positiva, a priori, d’aquest nou brot és que teòricament l’equip ja hauria de quedar immunitzat o lliure de Covid, un cop ja tots han passat l’afectació. A més, tenint en compte la precària situació amb què es presentava el MoraBanc a Màlaga, amb només vuit jugadors del primer equip, aquesta aturada obligada podria ajudar que alguns lesionats puguin avançar en les recuperacions i s’acabi de fer net.

I és que, hores d’ara, Ibon Navarro només disposa de sis jugadors per afrontar un hipotètic partit, una possibilitat, evidentment, quimèrica. Dels vuit jugadors que encara estaven disponibles n’han caigut dos més i això fa que ja siguin 10 els homes que no són aptes. A la coneguda llista de lesionats de llarga durada

–Moussa Diagne, Tyson Pérez, Haukur Palsson (fins a final de temporada), Guille Colom, Tomasz Gielo, Malick Dimé i Nacho Llovet– s’ha d’afegir la baixa de Clevin Hannah i la de dos que surten d’aquest grup de jugadors –Jelinek, Parakhouski, Kulvietis i Pons– per coronavirus.

Un equip desnaturalitzat

En una situació tan macabra en què l’únic que es pot fer és desitjar que els afectats per la malaltia i els lesionats es recuperin bé, només queda fer pinya, com la que s’acostuma a fer en les presentacions dels partits. Una pinya virtual però que ha de servir perquè aquell equip que, tal i com va apuntar Navarro “no és el MoraBanc Andorra”, ho torni a ser recuperant la gana, la identitat i una confiança indestructible.

JA N'HI HA PROU, LA BROMA NO FA GRÀCIA

Ni el guionista més maquiavèlic i retorçat hauria aconseguit escriure un capítol més surrealista que el que viu el MoraBanc Andorra. Si l’andorrà fos un equip poc estimat, ens estaríem imaginant al dolent de la pel·lícula acaronant el seu gat i deixant anar una escandalosa rialla. Es fa complicat imaginar un curs amb més pals a les rodes i, tal i com està la cosa, si l’equip entra en play-off, es per portar-los a tots collibè Meritxell amunt.

tracking