El Burgos no perdona un espès MoraBanc (82-68)

Els tricolors només van mostrar el seu joc al tercer quart, i van caure contra l’equip de Peñarroya

El Burgos no perdona un espès MoraBanc (82-68)ACB PHOTO / B.B.HOJAS

El MoraBanc Andorra va allargar les males sensacions de Kazan amb una derrota 82-68 contra el San Pablo Burgos en un partit capicua, que va començar i acabar malament, i on els tricolors només van poder fer el seu joc en el tercer quart, on es van arribar a situar a només dos punts dels homes de Joan Peñarroya. Amb la d’ahir, els tricolors van sumar la 12a derrota a la Lliga Endesa, però segueixen a una victòria dels llocs que donen opcions a dipsutar el play-off.

No va començar gaire bé el partit per cap dels dos conjunts, que semblaven encara una mica descol·locats pel canvi de dia en el partit amb tot el que havia passat amb el positiu a l’equip local. El MoraBanc Andorra va iniciar extremament desencertat en el tir, amb un 0/6 des del triple, i transitant en el primer quart amb un 1/9 en tirs de camp, fet que suposava un 11 per cent d’encert. Això va emprenyar Ibon Navarro, que va fer una cosa poc habitual com canviar els cinc jugadors que hi havia sobre la pista de cop. El San Pablo Burgos s’endollava en el tir, mentre que els tricolors seguien espessos en el joc ofensiu, anotant només des del tir lliure fins a l’entrada de Llovet i Gielo, que amb una cistella i un triple van deixar el marcador 17-9 al final del primer quart.

Dos triples de sortida de Cook i McFadden situaven la màxima diferència en 14 punts (23-9) i posava els tricolors en una situació més que complicada, però Gielo (sisè millor triplista de l’ACB) va anotar de tres per abaixar la diferència als nou punts, però entre McFadden, Salsah, Barrera o Benit tornaven a obrir forat a la vegada que pujava l’encert des del triple pel conjunt burgalès i que es feien forts en el rebot ofensiu fins a situar l’electrònic en el 44-30 al descans.

A la represa, el MoraBanc entrava al partit amb un 2-7 de sortida, però McFadden no volia permetre-ho. Els tricolors començaven a pujar en l’encert des de la línia de triple (sense ser res de l’altre món amb un percentatge proper al 25 per cent), que li servia per reduir la diferència a només dos punts després d’un llançament de Sergi García i tres tirs lliures de Senglin (52-50). Però el Burgos va tornar al partit amb un 9-0 que va permetre-li recuperar un cert marge que s’havia vist compromès per la reacció del MoraBanc, però una cistella de Gielo i una de Hannah sobre la botzina va deixar el marcador 61-54 a falta de l’últim quart.

Però l’inici del quart període va acabar significant el final del matx amb un 17-4 per als locals de sortida que va ser definitiu. El Burgos va arribar a manar per 20 punts mentre els tricolors s’anaven desfent. Al final, però, els homes d’Ibon Navarro van maquillar el marcador i acabar a 14 punts.

Ara els tricolors han de posar el mode europeu per al trascendent partit de dimecres contra el Mornar amb la classificació per als quarts de final de la Eurocup en joc al Poliesportiu.