Vallnord repetirà l'any que ve amb la Copa del Món

L’organització del Mundial Andorra Comapedrosa fa un balanç més que satisfactori de la prova, tot i les dificultats que hi ha hagut

Vallnord repetirà l'any que ve amb la Copa del MónFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Superant , i amb nota, les adversitats, així es podria definir l’oganització del Mundial d’esquí de Muntanya Andorra Comapedrosa que s’ha celebrat a Arinsal des de dilluns i que va acabar ahir amb la disputa de la cursa individual i amb la cerimònia de cloenda a la vila massanenca. Totes les parts, amb la Federació Andorrana de Muntanyisme, el comú de la Massana i Vallnord Pal-Arinsal, van coincidir a valorar aquesta cita com un èxit, sobretot tenint en compte la situació actual. I aquesta valoració satisfactòria es va estendre també a nivell internacional, ja que la ISMF (Federació Internacional d’Esquí de Muntanya), conscient del bon paper realitzat, va decidir atorgar a Andorra una nova cita de la Copa del Món de cara a la temporada 2022, que es preveu que sigui l’últim o penúltim cap de setmana de gener.

Sobre el Mundial d’enguany, el vicepresident de la FAM, Josep Lluch, va destacar que “hem de fer un balanç molt positiu, hem de contextualitzar d’on veníem perquè fins fa poc no teníem gairebé ni el protocol de salut aprovat, i no teníem la certesa que els corredors poguessin arribar”, i va afegir que “els Campionats del Món s’han fet, i només escoltar això, ja ha de ser bo i n’hem d’estar contents”. Per últim, va recordar la figura de Jaume Esteve, president de la FAM que va morir al gener, i va destacar que “va ser un cop molt fort, però ens va entossudir més a fer el campionat i que sortís bé”. Des de Vallnord Pal-Arinsal, el director general, Josep Marticella, va fer èmfasi en la bombolla que s’havia creat, i va destacar que “hem tingut zero contagis, i això és un motiu de satisfacció important”. A més, va agregar que “és un orgull que s’hagi pogut fer el Campionat del Món, i també és important que s’ha pogut dinamitzar Arinsal una setmana en una temporada tan dura com aquesta”.

L’única nota negativa que van comentar els protagonistes va ser la impossibilitat de poder pujar el cim del Comapedrosa durant la jornada d’ahir, a causa de les condicions meteorològiques. Tot i això, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va assenyalar que “no ho hem fet perquè els criteris de seguretat i diferents paràmetres ho fèien difícil, cal també una mica de sort, i no l’hem tingut”, mentre que en aquest sentit, Marticella va explicar que “estem fent mèrits any rere any, però encara no estem en el punt d’haver-ho pogut aconseguir”.

Per, últim Ferrari va destacar els resultats de l’equip nacional i va declarar que “tots han donat el màxim i tot el que tenien”, de la mateixa manera que la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, que va assenyalar “l’orgull pels resultats d’Andorra”.

GERBER MARTIN ACABA EL 27È I LAIA SEBASTIÀ FINALITZA LA 24A A LA CURSA INDIVIDUAL

Gerber Martín va ser el millor representant de la FAM a la cursa individual celebrada ahir al matí a Arinsal amb una 27a posició. A causa de la poca visibilitat, es va haver de canviar el recorregut de la prova, i es va fer de manera íntegra dins de l’estació. Martín va entrar a prop de vuit minuts del vencedor, l’italià Matteo Eydallin, acompanyat al podi pels seus compatriotes Robert Antonioli i Davide Magnini. Pel que fa a la resta dels corredors de l’equip nacional, Xavi Areny també va entrar al Top-30 amb un 29è lloc, mentre que David Albós va ser 31è; Sergi Casabella, 32è; Carles Serra, 37è; David Pérez, 39è; i Adrià Bartumeu va ser 42è. A la cursa femenina, Laia Sebastià va creuar la línia de meta la 24a (i quarta classificada sub-23), mentre que en sub-18 masculí Oriol Olm va ser desè, amb David Rogé 22è i Max Palmitjavila 23è. En sub-20, Andrea Sinfreu va acabar vuitena, i en sub-18, Lea Anción, 12a.

tracking