El nou estadi d'Encamp es comença a l'estiu

La FAF preveu que els treballs tinguin una durada de dos anys i un cost de quatre milions d’euros

El nou estadi d'Encamp es comença a l'estiuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’inici de les obres del nou estadi de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i que ha d’acollir els actuals terrenys del Càmping Internacional a Encamp ja té data marcada. Serà aquest estiu, concretament el mes de juny o juliol en la seva primera fase, tal com va oficialitzar ahir el secretari general de la federació, David Rodrigo. La inversió de l’obra serà d’uns quatre milions d’euros, sufragats en la seva totalitat per la UEFA, gràcies al programa hat trick, en què la FAF rebrà 4.300.000 euros en quatre anys. En aquesta primera fase, que tindrà una durada “d’entre 18 i 24 mesos”, es preveu construir un estadi de mides reglamentàries, amb un aforament de 2.000 espectadors, col·locar quatre torres de llum homologades per la UEFA i quatre vestidors. A més, la voluntat de la FAF és que la infraestructura aculli també la nova seu social de la federació.

David Rodrigo, d’altra banda, es va desmarcar de les protestes d’un grup d’encampadans contraris a la construcció del nou estadi i va explicar que “és normal que no agradi a tothom,però sí que ho ha de fer a la major part possible de gent”. A més, va afegir que “es complirà la normativa que exigeixi el comú d’Encamp i si es decreta que és viable es farà”. En aquest sentit, i segons les converses que ja s’han produït, Rodrigo va fer entendre que no hi hauria cap problema per tirar el projecte endavant. El nou estadi acollirà partits de seleccions de base i, depenent de la categoria del rival, també de l’absoluta.

Projecte de l’estadi comunal

El president de la FAF, Fèlix Álvarez, va comentar que donada la poca claredat respecte al projecte de l’Estadi Comunal van decidir “fer el nostre camí” i construir el camp d’Encamp, tot i no descartar col·laborar en un futur en un projecte que “ens semblava interessant”. “En cap moment han estat clars amb nosaltres per determinar si es podia fer o no un projecte conjunt”, va afegir al respecte Álvarez.

LA FAF PRESENTA UN AMBICIÓS PLA ESTRATÈGIC A QUATRE DANYS

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va presentar ahir un pla estratègic a quatre anys (2021-2024) on es pretén fer un pas endavant i millorar totes les àrees de l’ens. Un creixement global que es durà a terme a través d’unes línies mestres “ambicioses i exigents”, tal com va explicar el president, Fèlix Álvarez. Aquest pla portarà “millores en les infraestructures, un compromís de creixement com a entitat i una millora general de la marca FAF”, va detallar Álvarez. A més, els principals reptes seran “tenir un impacte positiu en la societat andorrana mitjançant la plataforma del futbol, esdevenir una entitat moderna i ben organitzada, i millorar l’actual rànquing nacional i internacional”, segons va destacar el secretari general de la federació, David Rodrigo. El pla es realitzarà “optimitzant recursos”, ja que es mantindrà el mateix pressupost, d’uns sis milions.

tracking