Oriol Olm frega el podi a la cursa esprint sub-18

Oriol Olm, a prop del podi a la cursa esprint sub-18 a Arinsal, aconsegueix el millor resultat de la FAM la primera jornada

Oriol Olm frega el podi a la cursa esprint sub-18FAM

Vicky Jiménez, Irineu Esteve o Oriol Olm. La joventut està de moda en l’àmbit esportiu del país i ahir va quedar demostrat amb l’actuació d’aquest últim, que va acabar a un sospir de les medalles a la jornada inaugural del Campionat del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra que s’està celebrant a Arinsal, amb una quarta posició a l’esprint de la categoria sub-18.

Olm va arrencar d’entrada per a totes amb una brillant segona posició a la qualificació amb un registre de 3’00”42, sent superat només per l’austríac Julian Tristcher, que es va acabar proclamant campió del món posteriorment. Un cop a les eliminatòries, Olm va ser segon a la semifinal per darrere del suís Jon Kistler i va aconseguir un lloc per a la gran final. A la ronda definitiva, el jove esquiador va sortir decidit a lluitar per la victòria i era primer a l’inici de la cursa, tot i que finalment es va veure superat per Tirst­cher i Kistler, i es va acabar jugant el bronze amb l’alemany Finn Hösch, que el va acabar superant per poc més d’un segon. També van disputar l’esprint sub-18 Max Palmitjavila, David Rogé i Roger Turné, però cap dels tres va poder passar la qualificació després de ser 23è, 24è i 26è, respectivament, a les prèvies.

ARENY I CASABELLA, A QUARTS

La cursa sènior i sub-23 masculina va comptar amb cinc representants de la FAM i va tenir Xavi Areny i Sergi Casabella com els millors classificats, ja que van ser capaços de superar la qualificació i van accedir a quarts de final, on van acabar caient. Areny havia aconseguit un gran registre amb el 18è millor temps, mentre que Casabella va ser l’últim dels classificats gràcies a la 30a posició. De la seva banda, David Pérez va ser 32è, David Pérez 33è i Marcel Prat va cloure el 37è. Carles Serra, en canvi, no va participar finalment a la prova. Un cop a les eliminatòries, tant Areny com Casabella van donar-ho tot a la recerca del pas a semifinals, però no el van poder aconseguir. Pel que fa al primer, va finalitzar el cinquè de la seva sèrie, fet que li va comportar el 25è lloc final, mentre que Casabella va tancar la seva ronda en sisè lloc i va acabar sent el 29è global.

La cursa esprint també va tenir representació sènior entre les dones amb Laia Sebastià, vigent líder de la Park Piolets Copa d’Andorra d’esquí de muntanya amb dues victòries i un tercer lloc fins a llavors. Aquesta era la seva primera experiència en un Mundial i va classificar-se amb el 25è millor registre a la qualificació, fet que no li va permetre accedir als quarts de final de la competició.

Per últim, la participació nacional es va tancar amb dues corredores més a les curses de base. Andrea Sinfreu va ser novena a la qualificació de la prova sub-20 i va quedar fora de la final (només es classificaven les sis primeres), mentre que Lea Anción va fer el 14è millor registre a la qualificació sub-18 femenina i va quedar a tocar de les semifinals (hi entraven les 12 millors).

Avui se celebra la segona jornada de competició d’aquest Campionat del Món Andorra Comapedrosa amb la celebració de la prova de relleus a partir de les 10.00 hores. La cursa es disputa amb equips de dos corredors o corredores, i cadascun ha de completar dos ascensos i dos descensos.