Verdú es fissura el dit i pot dir adeu al Mundial

L’andorrà no competirà ni al descens ni al paral·lel, i depenent de l’evolució participaria al gegant

Verdú es fissura el dit i pot dir adeu al MundialFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La mala sort ha tornat a topar amb Joan Verdú no només per la presència a la gran cita de la temporada, sinó pel convenciment que es trobava en bona forma i fent un bon esquí. Després del 26è lloc al supergegant en la primera prova del Mundial d’alpí de Cortina d’Ampezzo (Itàlia), l’andorrà va patir ahir una petita fissura al dit polze de la mà dreta durant els entrenament per al descens.

Verdú estava realitzant el treball de la primera jornada d’entrenaments per a la prova de descens, baixant amb molt bones sensacions, quan en una porta se li va quedar enganxat el dit polze a la neu amb tanta mala sort que se li va bloquejar, provocant-li un dolor important. Finalment, se li van haver de fer unes proves que van determinat l’esmentada fissura proximal al dit polze. Amb aquesta situació, l’andorrà no competirà al descens de demà i també està descartada la seva presència a la prova de paral·lel del dia 16 vinent. L’equip estudiarà l’evolució juntament amb el corredor per saber les possibilitats que sí que sigui present al gegant de divendres 19. Depenent de l’evolució, i en el pitjor dels casos, Verdú podria acomiadar-se ja del Mundial per aquesta inoportuna lesió.

Jordina Caminal, vintena

D’altra banda, ahir es va disputar un descens FIS a l’estació italiana de Santa Caterina, amb Jordina Caminal i Jèssica Núñez com a representació tricolor. La millor andorrana va ser Caminal, que va aconseguir finalitzar en 20a posició, a 2”22 de la guanyadora de la prova, la italiana Valentina Savorgnani, que es va imposar amb un crono d’1’06”53. Amb aquest resultat, l’andorrana, a més, va poder marcar 90,14 punts FIS, millorant els 129,94 de l’actual llista de la FIS. Per la seva part, Jèssica Núñez no va poder completar el descens. Igualment, a l’estació francesa de Les Gets, Íria Medina va competir ahir al gegant FIS. Malauradament, l’andor­rana tampoc no va poder completar la primera mànega i va quedar a fora.

PODIS DELS EQUIPS EEBE A L'ESLÀLOM FIS DE LA MOLINA

L’estació de la Molina va acollir ahir dos eslàloms FIS, masculí i femení, i ambdós amb podis d’esquiadors andorrans. L’equip EEBE (Esquí Estudi i Batxillerat Esportiu) masculí va competir a la cursa que va guanyat Pol Robert (1’22”02) i en la qual Robert Solsona va ser tercer (1’’39). A la cursa femenina, amb victòria de l’espanyola Georgina Tarrago (1’26”07), va acabar segona Clàudia Mijares, a 0’’56.

tracking