ACB LLIGA ENDESA

Saben on fer-los mal

El MoraBanc Andorra ha demostrat, en els darrers partits davant el Reial Madrid, tenir detectades certes febleses blanques

Saben on fer-los mal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Facturar amb victòria, amb la seva dosi de patiment, els dos darrers partits –contra RETAbet Bilbao i el KK Mornar Bar a la Eurocup– han atorgat una injecció d’autoestima i de confiança al MoraBanc Andorra. Així, potser és un dels millors moments per visitar el WiZink Center i mirar als ulls l’intractable Reial Madrid –només una derrota en 17 partits– i, per què no, somiar amb una altra urpada en terreny blanc. Tot i que la darrera visita al recinte del carrer Goya, a la capital espanyola, va ser un episodi de terror (una derrota per 91-60, maquillada al final i per oblidar), el MoraBanc Andorra ha demostrat que té detectades algunes febleses del Madrid i que li han permès, no només guanyar –fase final de l’ACB a València– sinó complicar molt la vida al grup de Pablo Laso. Per trobar algun enfrontament on els blancs han trobat mines davant els tricolors no cal anar gaire lluny. En el primer partit d’aquestany 2021, el MoraBanc va vendre molt cara la derrota i només va poder claudicar davant la inspiració d’Alberto Abalde. En aques sentit, l’escorta del MoraBanc Andorra David Jelinek va comentar que “haver jugat fa tan poc contra el Madrid fa que tinguem fresc com ens poden fer mal”. El jugador txec va afegir que “hem d’estar al nivell que demana el partit, juguem contra el Madrid” i que “al final és un altre partit que volem guanyar i estem molt animats després de la victòria de dimecres a Montenegro”.

Per part seva, el tècnic adjunt, Paco Vázquez, va explicar que l’equip madridista és “possiblement el millor equip de la lliga i un dels millors d’Europa” i que, en aquests encontres, “és molt important tenir encert”. Per a Vázquez “aquests duels sempre tenen un punt de motivació extra per als jugadors i es tractarà de fer la millor defensa possible i tenir un bon dia en atac”. Paco Vázquez va recordar que “a Bar vam fer un partit molt seriós i l’equip es mereixia guanyar un partit així i això ens dona confiança per propers duels”. El repte davant el Madrid també demanarà poder tancar el rebot, tot i la dificultat que comporta enfrontant-se, a més, a Walter Tavares, amb una mitjana 18,1 crèdits de valoració, el cinquè jugador més valorat de la Lliga Endesa. A més, el Reial Madrid és l’equip més rebotejador de la competició amb 36,94 per partit, i el MoraBanc Andorra arriba quart amb 35, 94, un menys de mitjana.

El MoraBanc Andorra aterra al partit via Montenegro i els blancs s’han vist afectats per un cas positiu per Covid-19, el del base argentí Nico Laprovittola, que, òbviament, serà baixa. Així mateix Sergi Llull i Rudy Fernández, amb molèsties a l’esquena, tampoc podran participar en l’enfrontament davant els tricolors.

NOMÉS UNA VICTÒRIA A LA PISTA DEL REIAL MADRID, PERÒ INOBLIDABLE

Dels 22 partits entre Reial Madrid i MoraBanc Andorra, el conjunt blanc ha aconseguit el triomf en 17 ocasions davant de les cinc victòries dels tricolors. D’aquestes, només una s’ha assolit a Madrid en una nit per recordar. En aquell històric 105-107, set jugadors del MoraBanc van superar la desena de punts.

tracking