surf de neu

Lluís Marín, vintè, obté l'accés a les finals

L’andorrà reapareix de la millor manera després de tretze mesos d’inactivitat i marca 49”33

Lluís Marín, vintè, obté l'accés a les finalsFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluís Marín va aconseguir l’accés a les finals de la Copa del Món de surf de neu a Chiesa di Valmalenco (Itàlia), que es disputaran avui. El rider andorrà reapareixia a la competició després de tretze mesos d’inactivitat i va marcar el 20è millor registre de la jornada a les qualies, amb un temps de 49”33. Degut a la seva absència per lesió, Marín va sortir amb un dorsal molt alt, el 63, però va aconseguir fer una bona baixada a la primera ronda i el seu crono el situava a 2”21 del millor temps al 17è lloc. Per només 0”13 no va entrar entre els 16 millors temps, que donaven la classificació directa. Amb tot, el crono era prou bo, així que per controlar les molèsties a l’esquena Marín va decidir no prendre la sortida a la segona mànega i, per tant, al final de la segona ronda els seus 49”33 de la primera van ser més que suficients per poder assolir la classificació, finalment amb el 20è temps de la sessió de qualies.

El rider andorrà estarà situat a la quarta sortida, en una cursa en què tindrà com a rivals el nord-americà Jake Vedder (4t ahir), l’alemany Martin Noerl (13è) i el francès Ken Vuagnoux (29è). Marín va comentar que “haver-me classificat per a mi és una victòria, una victòria personal perquè he passat uns mesos molt dolents”. Marín va explicar que “no he pogut entrenar bé físicament i encara menys tècnicament sobre la neu. Estic molt content que, com a mínim, hagi passat a les finals”. “Estic tirant d’experiència. A veure si puc solucionar el problema de l’esquena aviat”, va cloure.

Pitjor sort va tenir en categoria femenina Maeva Estévez, que tornava al circuit mundial i va acabar 37a i fora de les finals. En un circuit molt pla, amb molta neu i una nevada durant la competició, l’organització va optar per fer ús dels snow seeds, fórmula que implica que dorsals alts amb pitjors punts, com era el cas d’Estévez, amb el dorsal 36, havien de sortir de les primeres amb una neu poc aixafada, que frenava molt. Estévez no va poder assolir la classificació a les qualies –passaven a les finals les millors 16 riders– en finalitzar 37a. L’andorrana va fer el seu millor temps a la primera ronda –27a de la baixada–, amb un crono d’1’00”69, mentre que a la segona marcava 1’01’’24. Finalment, el temps de tall de la 16a van ser els 56”83 de la russa Kristina Paul. Maeva Estévez va destacar que “el dia ha sigut una mica dur. Ha nevat molt, ens han fet sortir les primeres, per netejar la pista per a les top riders, i ens ha passat factura”.

Roger Puig, fora de combat

En la disciplina de paralpí, Roger Puig va acabar fora de competició a l’eslàlom de la Copa del Món de Veysonnaz (Suïssa). Puig, a la primera mànega, es va enforquillar en una triple a meitat de la pista però, tot i això, el seu esquí està sent bo aquests dies, segons van explicar els dies precedents des del seu equip.

CARLA MIJARES, SEGONA I MILLORA DE PUNTS AL NACIONAL JÚNIOR LITUÀ

Carla Mijares va aconseguir pujar al podi, en la segona posició, a la primera prova del Nacional júnior de Lituània d’eslàlom, que se celebra a l’estació de Kronplatz (Itàlia). A més, Mijares va millorar punts a l’especialitat i va sumar 40,21 punts FIS, que milloren els 43,06 que tenia en l’última llista actualitzada per la FIS. Mijares va fer el segon temps total amb un crono d’1’31”53, a 0”74 de la guanyadora, la italiana Marika Mascherona, que es va imposar amb un temps d’1’30”79. L’esquiadora andorrana havia marcat el quart millor temps a la primera mànega, amb +0’’82, i en una baixada en què va fer un interior que la va perjudicar en el temps. A la segona, Mijares va assolir el segon millor crono, a 0”01 del millor registre.

tracking