Dol al món de l'esport per la mort de Jaume Esteve, president de la FAM

Va perdre la vida als 60 anys víctima d’una llarga malaltia

Dol al món de l'esport per la mort de Jaume Esteve, president de la FAMARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’esport nacional està de dol després de la mort la matinada de dilluns de Jaume Esteve, president de la Federació Andorrana de Muntanyisme des del 2014 i lligat durant molts anys a altres disciplines, especialment al rugbi. Esteve tenia 60 anys i no va poder superar una dura malaltia que l’havia afectat els últims anys. Un cop es va conèixer la notícia es van succeir les mostres de condol per la seva pèrdua, tant des de federacions i clubs esportius, com de particulars d’altres àmbits de la societat, no només d’Andorra, sinó també de lluny de les nostres fronteres, com la del corredor i esquiador de muntanya Kilian Jornet.

Etiquetes:

Enginyer informàtic de professió, Esteve va dedicar més de 20 anys de la seva vida al rugbi, ja que va ser jugador del VPC Andorra i dels isards des dels 17 fins als 32 anys, i posteriorment també va exercir d’entrenador tant al club com a la selecció. Un dels seus companys durant aquesta etapa va ser l’actual conseller general Raül Ferré, que recordava que “era una gran persona i era molt estimat, amic dels seus amics i tenia uns valors molt andorrans”. Esteve també va formar part de la junta directiva del Club Tennis Santa Coloma sota la presidència d’Àlex de Santiago.

A més del rugbi, era un apassionat de la muntanya i el 2014 va convertir-se en president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, un càrrec que va reeditar el 2018. Durant el seu mandat, la FAM va tenir un creixement exponencial i va situar-se com una de les federacions més potents en l’àmbit mundial, i va fer que Andorra acollís esdeveniments de primera línia mundial amb diverses Copes del Món. Esteve, de fet, formava part de la directiva de la Federació Internacional, on era responsable de la sostenibilitat. El vicepresident de la FAM, Josep Lluch, va destacar el seu paper com a president i va manifestar que “era una persona excepcional, afable i amb un tracte immillorable, i va aconseguir reconeixement des de molts àmbits del món de l’esport”. A més, va afegir que “durant els últims anys va dur la federació a les cotes més altes de la història i va aconseguir el reconeixement com una de les millors federacions”.

Des del Govern, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, també va lamentar la seva pèrdua i va assenyalar que “estava molt vinculat a tot el teixit esportiu, i tota la família esportiva ha lamentat la seva mort. Era molt entranyable i deixarà un buit molt gran”.

La passió per l’esport li va venir de família, ja que el seu pare, Jaume, va ser un dels precursors de l’esquí a Andorra, mentre que la seva mare, Maria Rosa, va ser professora de dansa. A més, el seu fill Kevin va ser durant molts anys esquiador de la FAE a la secció d’esquí alpí, sent un dels esportistes més destacats del país.

tracking