Esteve, amb problemes als esquís, acaba 33è a la sisena etapa

El fondista va quedar lluny dels millors als 15 quilòmetres clàssics amb sortida massiva i és 22è a la general

Esteve, amb problemes als esquís, acaba 33è a la sisena etapaARXIU

Irineu Esteve va finalitzar en 33è lloc la sisena etapa del Tour de Ski, la prova dels 15 quilòmetres clàssics amb sortida massiva a Val di Fiemme, en una jornada que va estar marcada pels problemes amb els esquís. L’equip va fer una mala elecció i això el va perjudicar a les baixades fent que acabés lluny dels millors. El fondista va arrencar bé i va passar liderant la cursa pel primer punt de control, tot i que va anar perdent força a les baixades fins acabar 33è amb un registre final de 43’13”7, a 1’40” del vencedor de la prova i líder de la classificació general, el rus Alexander Bolshunov. Pel que fa a la taula global, Esteve ocupa la 22a posició a 7’41” de Bolshunov, i té el Top-20, que tanca l’alemany Jonas Dobler, a tot just 23 segons.

Després de la prova, el tècnic Joan Erola va manifestar que “l’Irineu ha corregut molt bé, el que passa és que hem tingut problemes amb els esquís i ha estat una pena”, i va afegir que “eren molt lents, i quan tens un esquí que no està al nivell de la resta és impossible fer un bon resultat”. Per últim, va manifestar que “dins del que ha passat s’ha defensat molt bé i pujant el vèiem molt fort, però aquestes coses passen”.

Aquest cap de setmana es tanca el Tour de Ski, avui amb un esprint clàssic i demà amb els 10 quilòmetres clàssics amb sortida massiva, tots a Val di Fiemme.

VARGAS ACABA 21È A CHATEL, AMB MILLORA DE PUNTS FIS

Matías Vargas va finalitzar en 21è lloc el supergegant FIS de Chatel en una cursa que va servir-li per millorar els punts FIS en aquesta disciplina. L’esquiador en tenia 60,67 i després de la prova va rebaixar-los fins als 48,81. Durant les dues jornades de supergegant a Chatel també van rebaixar els punts FIS Robert Ferrari i Lluís Torres. El primer va passar dels 104,76 als 102,21, mentre que el segon va fer-ho de 139,48 a 116,04. D’altra banda, Mireia Gutiérrez i Carla Mijares disputen avui la primera cita de la Copa d’Europa d’eslàlom a Vaujany, França. Demà n’hi haurà una altra i tot seguit Mimi marxarà a Àustria per participar en una nova prova de la Copa del Món.