Irineu Esteve se situa entre l'elit al Tour d'Ski

El fondista andorrà, amb les tres proves disputades a Val Müstair, és tretzè a la classificació general

Irineu Esteve se situa entre l'elit al Tour d'SkiFIS

Irineu Esteve va tornar a signar un top-10 en la tercera i darrera prova de Val Müstair (Suïssa), corresponent a la primera jornada del Tour d’Ski. El fondista andorrà va acabar 10è en els 15 km persecució amb un crono de 32’29”4, amb +47,6 respecte al millor temps de la jornada, el rus Denis Spitsov (31’41”8). Tenint en compte que era una cursa persecució, les sortides eren amb les diferències de temps del Tour d’Ski. Per tant, Esteve va arribar a meta el 13è, i segons arribaven a meta, aquesta era la posició de la general, tot i que el temps de carrera d'ahir es comptava a part, i és aquí on es compten els punts de Copa del Món, en la cursa del dia, en què va acabar 10è. És a dir, tots els corredors sortien amb el temps acumulat, no ho feien des de zero.

En la general del Tour d’Ski, Irineu Esteve és 13è amb les tres proves disputades a Val Müstair, a +2.21 del líder, el rus Alexander Bolshunov, dominador absolut en les primeres proves. Pel que fa a la classificació de la Copa del Món, dissabte es trobava en la 30a posició en distància i ara és 23è amb 51 punts.

En categoria femenina, pitjor sort va tenir Carola Vila que, no ho oblidem, participa en el seu primer Tour d’Ski. L’andorrana no va poder finalitzar els 10 km persecució en sentir-se indisposada. La normativa del Tour d’Ski marca que si abandones en una de les curses, no pots continuar competint, per la qual cosa la fondista no correrà cap cursa més en tota la present edició.

La pròxima cita del calendari i la propera aturada al Tour d’Ski, per a Irineu Esteve serà demà i el 6 de gener a l’estació italiana de Toblach. Allà farà els 15 quilòmetres interval start lliure i l’endemà, els 15 quilòmetres persecució. Superat Toblach, restaran les tres proves a Val di Fiemme per tancar la competició, el 8, 9 i 10 de gener.

MIREIA GUTIÉRREZ FINALITZA EN 41A POSICIÓ A LA COPA DEL MÓN DE ZAGREB

Mireia Gutiérrez va acabar 41a a la Copa del Món de Zagreb on va haver de gestinar una pista molt complicada i amb condicions molt difícils i una errada que la va deixar fora. Gutiérrez va marcar un temps de 1’02”99, a 4”72 del millor registre de la primera mànega (l’eslovaca Petra Vlhova, amb 58’27), i a 0”99 del temps de la 30a posició, que va ser l’1’02”00 de la nord-americana Nina O’Brien. L’andorrana va fer un bon esquí en la part alta del recorregut, amb temps de poder entrar en la segona mànega, però a sis portes del final, en una doble, va sortir escopida i es va deixar en aquell punt el segon i escaig que necessitava. El seu tècnic, Yago Antes, va lamentar que “[Mimi] ha fet un bon esquí, amb molt bona actitud a la part alta, està ben esquiat. Llàstima que a la part baixa arriba cansada i fa dos o tres errades que fa que no entri”.