reportatge

El Dakar alternatiu

L’andorrà Òscar Gonçalves participarà com a copilot al Dakar clàssic, competició paral·lela amb cotxes que van córrer el ral·li abans de l’any 2000.

El Dakar alternatiuROURA LIGHTING TEAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’andorrà Òscar Gonçalves també forma part, d’alguna manera, de l’expedició andorrana desplaçada a la 43a edició del Ral·li Dakar, que es disputarà entre el 3 i el 15 de gener a l’Aràbia Saudita. Una edició que tindrà una novetat, el Dakar clàssic, una competició paral·lela al ral·li que es disputarà amb cotxes que van participar en un Dakar abans de l’any 2000. I és en aquesta disciplina on Gonçalves participarà com a copilot de l’equip del Roura Lighting Team, format per Juan Roura i ell mateix. Són amics i companys de feina en una empresa catalana d’enllumenat públic i els uneix la passió pel Dakar i la il·lusió de poder-ne córrer un. Un somni que, enguany, es podrà fer realitat en aquest Dakar alternatiu. Com també succeeix en altres curses de cotxes clàssics, el més important serà qui més s’aproximi al temps establert per l’organització, no el cotxe més ràpid. Aquesta competició clàssica es durà a terme durant les mateixes dates i compartirà els campaments amb el Dakar oficial. A Gonçalves l’apassionen els cotxes clàssics i el seu company, Juan Roura, ve del món de l’enduro però cap dels dos té experiència amb els raids. “Anem amb la L però volem gaudir al màxim de l’experiència. El nostre objectiu és aprendre, gaudir i intentar acabar la cursa”, va afirmar l’andorrà.

L’equip correrà amb un Toyota Land Cruiser HDJ80 de l’any 1996.Un cotxe amb història, ja que segons el venedor del vehicle és amb el que havien de córrer el Dakar Jacky Ickx, una de les grans llegendes de l’automobilisme, i la seva filla Vanina l’any 1997. Com que el cotxe no va poder competir en el seu any l’equip ha volgut commemorar el Toyota que han comprat i l’han pintat amb els mateixos colors, per tal de portar l’essència del Jacky i la Vanina al Dakar. L’equip ja ha arribat a Jeddah i fa dos dies de quarantena, obligats per l’organització per la situació actual de pandèmia. Després acabaran de preparar el cotxe per afrontar el 3 de gener la primera etapa. “Tenim moltes ganes de començar ja la cursa i estem segur que ho aconseguirem”, va assegurar Gonçalves.

tracking