EUROCUP

El MoraBanc Andorra acarona el Top-16

Si l’equip tricolor es desfà del Lokomotiv Kuban i el Lietkabelis cau a Anvers l’accés serà definitiu

El MoraBanc Andorra acarona el Top-16

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta aquest vespre (20.00 h) la primera possibilitat per assegurar-se el bitllet per al Top-16 de l’Eurocup. Segellar el primer objectiu establert a la competició continental seria una forma de començar a cicatritzar el pòsit amarg que ha deixat la greu lesió de Tyson Pérez, absència forçosa als plans d’Ibon Navarro fins entrat l’any que ve.

El rival que visita el Poliesportiu és el Lokomotiv Kuban Krasnodar rus, ja classificat per a la segona fase i, juntament amb l’intractable Virtus de Bolonya, un dels equips destinats a lluitar pel títol. La combinació que necessita l’equip tricolor per assolir l’accés al Top-16 de manera matemàtica passa sempre per superar el bloc d’Evgeny Pashutin i que el Lietkabelis Panevezys no ho faci al Lotto Arena d’Anvers. L’equip lituà està dues victòries per sota del MoraBanc Andorra i visita el Telenet Giants Antwerp, que encara no coneix la victòria en la competició. Bandja Sy, que ja ha tornat a la Lliga Endesa, viurà la reaparició amb l’equip a l’Eurocup després de la lesió. A més, el polonès Tomasz Gielo, que veurà ampliat el seu vincle al club com a temporer per ajudar l’equip després de la lesió de Tyson, podria també tornar a jugar. Qui ho té més complicat és Moussa Diagne, que encara arrossega molèsties a l’esquena i, tot i que l’evolució és bona, no fa pensar que el cos tècnic arrisqui i el faci jugar avui.

El MoraBanc voldrà mantenir la solidesa i l’energia dels darrers partits com a condició sine qua non per tenir opcions de victòria i sembla obligat, a més, a mantenir una bona versió defensiva. “És un partit molt important per a nosaltres davant d’un gran rival i amb l’objectiu del Top-6 com a motor”, va explicar el tècnic adjunt, Paco Vázquez. A més, va afegir que “després de la Covid estem en molt bona dinàmica i el que volem és continuar amb aquesta idea de seguir sobreposant-nos als problemes”. Per aconseguir i marcar la trajectòria idònia, Vázquez creu que “hem de seguir bé en defensa perquè això et dona la consistència encara que no estiguis bé en atac”, tal com va passar diumenge a la Lliga ACB davant el Reial Betis. El Lokomotiv Kuban Krasnodar és un equip molt físic, competitiu i de molta qualitat, amb homes com Jordan Crawford, Will Cummings o Alan Williams, o el veterà base Mantas Kalnietis. Per Haukur Palsson, els russos són “un gran equip i haurem d’estar molt bé en defensa, la nostra millor defensa, i segur que si tenim encert tindrem una bona oportunitat per guanyar”. L’islandès va afirmar que “tenim un molt bon grup de jugadors amb moltes ganes de guanyar”, alhora que va destacar que “és clar que la Covid-19 ens va colpejar fort però després crec que hem fet una bona feina intentant mantenir un alt nivell d’energia i s’ha de reconèixer que les coses estan anant bé”.

tracking