La lliga més ambiciosa

L’Inter Escaldes, amb una plantilla de luxe, torna a ser el rival a batre en una temporada que es presenta més igualada que mai

La lliga més ambiciosaXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Després de dos ajornaments per la situació derivada per la Covid-19, la Lliga Multisegur Assegurances apuja avui, per fi, el teló del nou curs 20-21. Una temporada, evidentment, atípica i condicionada per la crisi sanitària però que es presenta plena d’al·licients i com el curs que més moviments s’han fet en fitxatges dels darrers anys.

Un total de 83 cares noves es poden trobar entre els vuit conjunts que conformen la màxima categoria del futbol nacional, més de 80 reforços que confirma el salt de qualitat i d’ambició dels diferents equips. A més, aquesta temporada ja no es poden incorporar futbolistes no residents, cosa que ha potenciat més canvis de cromos entre equips, és a dir de jugadors que ja estaven a la lliga i que han canviat de samarreta. Sens dubte, la UE Sant Julià, gran absent en les places europees l’exercici anterior, és l’equip que més s’ha maquillat. Uns 15 fitxatges nous, a més del nou cos tècnic format per Claudio Festa –amb molt recorregut al futbol territorial català, i Ricardo Mendoza– per intentar completar el curs que retorni els lauredians a l’aparador internacional. Al segon graó es troba la Penya d’Andorra, equip que retorna a la Lliga Multisegur i que, amb 12 fitxatges, simbolitza l’ambició dels conjunts del campionat destinats a lluitar per la permanència sense renunciar a res. La UE Engordany i el Carroi, amb 11 fitxatges cadascú, també han fet un pas més de cara a reforçar les seves aspiracions en una temporada que es presenta més igualada que els darrers anys. A més, el nivell del campionat ha crescut i fa un pas més de cara a apropar-se a la desitjada professionalització.

Un dels equips que es van quedar amb la mel als llavis, a les portes d’accedir al play-off pel títol i que també han animat molt el mercat és l’Atlètic Escaldes. Amb 10 fitxatges, la direcció als despatxos de l’influencer Antonio Martínez i la reestructuració de tots els departaments del club, fitxatges com els internacionals Luigi San Nicolás, Moi San Nicolás i Txus Rubio, el de Nikola Zugic o Gastón Machado esperen que sigui el punt de partida per, aquest any, no quedar-se fora dels llocs de privilegi.

“Els clubs s’han hagut de reinventar, a nivell de preparacions físiques i altres aspectes. Tinc la curiositat de saber com ho han fet i com s’han preparat després d’una pretemporada tan llarga a causa de la Covid-19”. Són paraules del president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Félix Álvarez, que defensa que el nou curs es presenta, malgrat les circumstàncies, d’allò més atractiu.

L’Inter, el rival a batre

La UE Santa Coloma ha fet un total de 9 fitxatges, molts d’ells procedents d’altres equips de la lliga, però manté intacta la intenció d’aportar el seu granet de sorra en l’augment d’ambició i qualitat del campionat. Una lliga on, novament, el rival a batre serà el vigent campió, l’Inter Escaldes, que, tot i ser l’equip que menys s’ha reforçat –un total de 7 cares noves– compta amb molta pólvora a l’atac –Soldevila, Bruno Lemiechevksy i Nico Medina– i un entrenador com Rodri, amb molts anys al futbol espanyol a l’esquena. A més, segueixen a l’equip Fede Bessone i Ludo, incorporats per la Champions.

ELS TESTS FETS ALS EQUIPS DETECTEN NOMÉS UN POSITIU ASIMPTOMÀTIC

Només el sorgiment d’alguns positius no esperats en Covid-19 hauria evitat l’inici de la Lliga Multisegur. Feliçment, el cribratge massiu que es va realitzar ahir a tots els equips de la lliga, només va detectar un cas asimptomàtic de positiu per coronavirus entre els tests practicats, tota la resta van resultar negatius. Així ho va comunicar la Federació Andorrana de Futbol (FAF), com a dada detectable d’entre les 450 proves realitzades a tots els jugadors i membres del cos tècnic dels equips de la Lliga Multisegur i la Lliga Unida. Només l’FC Santa Coloma presenta dos positius, tots dos membres del cos tècnic, però ja ho eren abans dels tests d’antígens als quals els equips es van sotmetre ahir. A més, un jugador de la plantilla colomenca, tot i ser negatiu, ha de romandre confinat en ser contacte d’un positiu. A més, del brot de 10 infectats que ha originat l’Atlètic Escaldes, ja només quatre són de la plantilla, tal com va explicar ahir el club.

tracking