Reportatge

Andorra plora Maradona

L’astre argentí del futbol va morir ahir als 60 anys després de tenir una aturada cardiorespiratòria. L’estrella albiceleste havia vingut al país per fer estades de pretemporada amb l’FC Barcelona durant la dècada dels vuitanta.

Andorra plora MaradonaMUNDO DEPORTIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món del futbol va entrar en un estat de xoc i de dol general ahir a mitja tarda quan es va conèixer la notícia de la mort de Diego Armando Maradona als 60 anys. L’exfutbolista i extècnic havia estat operat a principis de novembre d’un hematoma subdural, i ahir va traspassar. Clubs, jugadors i tots els estaments, no només del futbol, si no d’arreu de l’esport, van mostrar el condol per la pèrdua.

Les voltes que dona una vida sempre lligada a una pilota van fer que Maradona fos en diverses ocasions al país durant la seva etapa com a jugador a l’FC Barcelona, quan els blaugranes feien estades de pretemporada al Principat durant la dècada dels vuitanta. En un d’aquests stages, l’equip català es va enfrontar a l’FC Andorra a l’Estadi Comunal i un dels rivals d’El Diego sobre el camp va ser Santiago Marín, que explicava ahir al Diari que “no vam arribar a parlar, però sí que vaig jugar contra ell i era impressionant. Ha sigut dels més grans a nivell mundial”.

No va jugar ni amb ell ni contra ell, però sí que va estar a les seves ordres el jugador del Sideco Encamp i exfutbolista de la selecció argentina, Javier Saviola, que consternat per la seva mort va escriure a les xarxes que “és un dia molt trist per a tothom, el teu record seguirà sempre viu entre nosaltres, estimat Diego”.

Més enllà d’Argentina, Maradona era també una part important de la història de Boca Juniors, i la seva mort va sacsejar l’afició Xeneize, tal com va manifestar entre llàgrimes la presidenta de la penya de Boca al país, Paola Farías, que va referir-se que “ens ha fet un gol en pròpia, ha canviat de camp i ara tornarà al cel com ja va fer el 1986”. Argentina plora, i també ho fa Andorra.

Andorra plora Maradona

tracking