Reportatge

Un final amarg

La selecció absoluta no va acabar amb un pòsit agradable la participació a la Nations League. El 0 a 5 encaixat davant Letònia va posar el punt final a una fase en què els tricolors han sumat dos punts i han ofert clarobscurs.

Un final amargFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla evident que ningú esperava acabar la Nations League encaixant una golejada feridora a l’Estadi Nacional. El 0 a 5 davant Letònia, la forma com es va produir, i el fet de rebre 15 gols als darrers tres partits ha cuit i ha deixat molts dubtes a la selecció. La garrotada a Lisboa davant Portugal no hauria de provocar lectures més enllà d’enfrontar-te a la campiona d’Europa a casa seva i de jugar davant figures mundials. Ara bé, l’esfondrament a Malta i els cinc cops letons obliguen a fer una anàlisi, sense que ningú pugui discutir tot el que la selecció ha estat fent molt bé els darrers anys.

“Ara tenim poca cosa per salvar. Amb pilota no hem estat malament, però si estar bé amb pilota ens ha de costar cinc gols ens ha de fer pensar.” És una de les reflexions en veu alta que el seleccionador tricolor, Koldo Álvarez de Eulate, va fer a la finalització del partit davant Letònia. I és que fa la sensació que quan Andorra s’ha espolsat algun complex i ha intentat jugar més alegre, la realitat s’ha acarnissat massa. “Jugar així fa que ens generin més perill i hem de saber combinar les dues coses. El guió del partit ha d’anar per un altre lloc, i només quan ho tenim clar som capaços de competir”, va afegir el tècnic. L’accident davant Letònia per a Koldo “ens ha de fer valorar quan fem altres coses i quan obtenim bons resultats. Dies com avui [per dimarts] toca pair les derrotes perquè són dures”. El seleccionador va reconèixer que “hem de treballar i buscar el què i el perquè no hem sabut competit tant quan el rival té el marcador a favor”. Tot i això, és evident que la inactivitat de la majoria de jugadors andorrans, amb molts mesos sense competir a la lliga –que encara no té data d’inici– ha hagut de notar-se i ha passat factura. La selecció ha tancat la competició amb dos punts com a cuera a la classificació: “Esperàvem més de la Nations League i més de nosaltres. Crec que ens ha fallat el dia de Malta, aquí a casa, perquè era un dia per obtenir quelcom més”, va puntualitzar Koldo. “Falta algun punt, però també és cert que estàvem al grup més difícil i no perdonen quan tens un error”, va cloure.

tracking