Sorpresa perquè l'arribada del Tour no sigui en alt

L’arribada del Tour al centre de la capital i no en alt com és habitual ha generat estranyesa

Sorpresa perquè l'arribada del Tour no sigui en altFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El final d’etapa del Tour de França 2021 a Andorra la Vella i no pas en alt com estava sent habitual en edicions anteriors en va agafar molts de sorpresa, i és que de les cinc vegades que la Grande Boucle havia arribat anteriorment al país només en una ocasió no ho havia fet amb una arribada en alt. Va ser el 1964, la primera visita de la cursa, quan l’etapa va finalitzar en pla també al centre de la capital. Des de llavors, el Tour ha tingut dos finals d’etapa a Pal i dos més a Arcalís.

Segons va explicar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, des del comú de la capital es va proposar repetir el model d’arribada que va tenir la Vuelta el 2017 amb la meta al carrer Prat de la Creu “perquè va ser espectacular”, i després de parlar-ho amb Andorra Turisme i amb la resta de parts implicades es va acceptar aquesta proposta. Tot i coincidir que l’arribada del Tour és positiva per al país, l’opció final va tenir algunes crítiques a les xarxes, com la de la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, que va publicar a Twitter que és “una decepció que el Tour de França acabi l’etapa d’Andorra en baixada, en un país d’excel·lents ports de muntanya i que aposta fermament pel ciclisme”. De fet, una de les possibilitats que hi havia per acollir el final, a més del port del Cabús, era tenir l’arribada a Arcalís, opció oferta pel comú a l’organització.

Des de les institucions, però, es valora de manera més que satisfactòria el retorn de la cursa, i Conxita Marsol va assenyalar que “és un bon moment perquè arribi el Tour, com també ho és perquè arribi en aquesta zona”, i va afegir que “al final l’important és que arribi a Andorra i que hi hagi una gran afluència de turisme al país”. Des de la Federació Andorrana de Ciclisme, el president, Gerard Riart, en va fer una valoració positiva, i tot i admetre que “és un final diferent del que estem acostumats” va destacar que “al final es puja Beixalís, que per a la gent que li agrada és molt maco, i l’arribada al centre farà que hi hagi més gent. Al final, el més important del Tour és que arribi”.

Més enllà de l’arribada i la jornada de descans, el protagonisme per al tercer dia de Tour serà per a Encamp, amb l’inici de l’etapa al Pas de la Casa. El conseller de Joventut i Esport encampadà, Xavier Fernàndez, va manifestar al Diari que “estem molt satisfets i ens congratula que hi hagi la sortida al Pas de la Casa perquè serà una jornada festiva, i esperem que en les millors condicions possibles”. A més, va afegir que “esperem que els habitants del Pas i de la resta del país puguin gaudir d’una sortida única i nos­altres el que hem de fer és tenir-ho tot preparat per quan arribi el moment”.

TADEJ POGACAR ESPERA UNA ETAPA DURA A ANDORRA PERÒ TROBA A FALTAR MÉS FINALS EN ALT

Una de les moltes reaccions a la presentació del recorregut del Tour de França del 2021 va ser la del campió de l’edició d’enguany de la prova, Tadej Pogacar, que en la seva anàlisi va destacar l’etapa amb final a la capital. “Andorra serà particularment difícil”, va manifestar en declaracions a L’Equipe, i va afegir que “vaig guanyar allà a la Vuelta del 2019 i segur que serà complicat”. El corredor eslovè va ser el vencedor de l’etapa de la Vuelta de l’any passat que va tenir final als Cortals d’Encamp, port on va fer un recital per endur-se el triomf. A més de les referències a Andorra, Pogacar va destacar també els Pirineus i va afirmar que “estimo els Pirineus, aquest any he guanyat allà al Tour i espero mostrar-me de la mateixa manera l’any vinent”. El corredor eslovè, això sí, va admetre que “personalment hauria preferit més finals en alt perquè només n’hi ha tres, però segueix sent un recorregut interessant”.

tracking