Eurocup

Europa fa suar (76-66)

El MoraBanc Andorra corda una victòria treballada i necessària per no comprometre massa d’hora el futur a l’Eurocup

Europa fa suar (76-66)MARTIN IMATGE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D’un partit més afanyós que versallesc va treure el MoraBanc Andorra el combustible necessari per alimentar el desig a l’Eurocup. Una victòria, l’aconseguida davant el Lietkabelis Panevezys (76-66), que va tenir més abric del que s’ensumava arribats a l’equador, amb els lituans col·lapsant la zona i amb els andorrans perdent el ritme inicial. El triomf permet al MoraBanc facturar la primera volta amb relativa pau i desestimar, en certa manera, la incertesa de caminar sobre el filferro. Tyson Pérez, amb 16 punts, Tunde, amb 19 de valoració, i Palsson, amb 16 crèdits, van emergir en un partit en què els de Navarro van bregar i van aconseguir més fil que flama.

El Lietkavelis es va presentar amb una rotació curta, de només nou peces, un bloc que gravita al voltant del seu talent més diferencial, Gytis Masiulis, que ahir no es va moure amb comoditat i el MoraBanc el va mantenir a ratlla. Les primeres batzegades permetien a Tyson Pérez i Palsson recompondre la manca de fluïdesa inicial de l’equip tricolor, uns grumolls que feien mantenir la vista als lituans (13-8) i que treien de polleguera Ibon Navarro. Amb la millora en la circulació no li arribava al MoraBanc, incapaç d’aturar Vinales –11 punts a la primera part–, i va tancar la mànega inaugural rebent un parcial de 2 a 11 (15-19). Marin Maric va començar a llegir la partitura a la zona i el MoraBanc no trobava la solidesa ni la regularitat per començar a dominar sense maldecaps. Això és l’Eurocup i també el Poliesportiu està ple de mines, com es van encarregar de mostrar els lituans amenaçant de portar els andorrans a terreny enfangat. Dos tirs lliures de Hannah van tornar a posar els tricolors al capdavant (33-32), esperonats per tímides descàrregues de Jelinek i Senglin, però l’equip no sabia configurar-se definitivament i Tyson Pérez semblava rebel·lar-se contra la situació.

La tornada de vestidors lluitava contra l’atonia i certa foscor general. No estava sent, ni de bon tros, la millor versió del MoraBanc. El grup de Navarro demanava a crits la necessitat de ser més expansiu, més manaire, de recuperar la sintonia, bàsicament perquè amb aquesta interpretació seria insuficient. A més, que el Lietkavelis topés constantment contra l’anella –només 3 triples de 27 intents– havia d’ajudar en l’aventura i corregir els desperfectes. El partit encara estava igualat quan un cop de volant ho va canviar tot. El de Tyson, que es va erigir en executor final dels lituans afegint set punts en el tercer acte al seu full de serveis (53-45). Vinales es mantenia com l’home més inspirat del Lietkavelis i focalitzava les esperances de l’equip de Nenad Canak de donar el cop al Principat. Als darrers sis minuts, el MoraBanc va accelerar i es va adonar que no calien romanços. Descamisar-se i acumular arguments per reclamar la victòria era del tot necessari i innegociable, encara que sigui sense una brillantor destacable, sense molta punta, encara que fos per pura inèrcia. Amb el Lietkavelis diluït i superat, els tricolors van cordar un triomf per cridar als quatre vents, amb tota la segona volta per endavant, que l’Eurocup està ben viva.

tracking