Automobilisme

Àlex Machado es proclama campió del món de Super Rok

El pilot, que va sortir el 12è de la graella, s’adjudica la victòria protagonitzant una brillant remuntada

Àlex Machado es proclama campió del món de Super RokSUPER ROK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Machado va aconseguir ahir, per segona vegada, el títol de campió del món de Super Rok a Itàlia. Després de patir alguns problemes a les classificatòries, el pilot lauredià va sortir 12è de la graella a la final, però, després de signar una gran cursa, va poder sumar un nou triomf.

No va ser gens fàcil el repte, ja que, durant les mànegues classificatòries, el traçat estava moll per la pluja i, a més, va rebre un cop que el va relegar a l’esmentada 12a plaça per a la sortida. “La final pintava complicada perquè sortir des de tant enrere fa que sigui difícil atrapar el grup capdavanter, però sabia que teníem el punt de velocitat com per aconseguir-ho”, va explicar Machado. La final va ser en sec, un terreny molt més del gust de l’andorrà, on acostuma sempre a oferir la millor versió. “Vaig fer una bona sortida i ja vaig recuperar algunes posicions. Vaig marcar un bon ritme, molt còmode des del principi de la cursa i a la cinquena volta ja em vaig col·locar tercer”, va afegir. A partir d’aquest punt, el pilot andorrà ja va anar marcant voltes ràpides fins a atrapar els dos primers a falta de dues voltes. El seu ritme era constant, ferm i arriscat, prou com per anar retallant la distància respecte al grup capdavanter. La prova consta de 20 voltes i, ja a la 15a, el pilot andorrà es va col·locar tercer i els rivals començaven a sentir l’alè de Machado. “Un cop em vaig posar líder ja vaig poder mantenir la posició amb certa comoditat i mantenint la distància”, va continuar explicant Machado. El pilot lauredià es va mostrar “molt content per haver complert l’objectiu després d’un any complicat, en què no hem pogut entrenar tot el que volíem”.

Ara, després de tornar a sentir el Gran Carlemany al lloc més alt del podi i haver lligat el segon títol mundial de la disciplina en tres anys -l’anterior va ser el 2018, el jove esportista andorrà assegura que “toca descansar i preparar-se per assolir els nous reptes que tenim marcats”.

tracking