Mototiclisme

Xavi Cardelús sortirà 28è al Gran Premi d'Aragó

La segona jornada d’entrenaments del Gran Premi Michelin d’Aragó va situar Xavi Cardelús a la 28a posició de la graella de sortida de la cursa que es disputarà avui una hora més tard del que és habitual per evitar que les baixes temperatures puguin provocar un nombre important de caigudes. L’andorrà, que substitueix en aquesta prova el lesionat Arón Canet a l’equip de Jorge Martinez Aspar, va fer una volta ràpida d’1’54.542 que el va situar al 14è lloc de la sessió (Q1) i el 28è de la classificació combinada. El seu millor registre va estar significativament per sota del que va aconseguir divendres i va demostrar que el segon dia de pilotatge amb l’Speed Up va ser positiu quant a la millora de l’adaptació a una moto que no havia pilotat i el rendiment. A més, va baixar de mig segon el temps que va aconseguir a la cursa mundialista disputada l’any passat en aquest mateix escenari. Cardelús va comentar que “a la sessió classificatòria esperava esgarrapar algunes dècimes de segon més” i va afegir que “l’objectiu de cara a demà [per avui] és seguir progressant i mirar d’acabar el més endavant possible en aquesta tornada al Campionat del Món de Moto2”. Per al pilot andorrà “el fet de córrer a quarts de dues farà que la pista estigui en millors condicions pel que fa a la temperatura”.