Esquí

Quatre positius

La FAE detecta els casos durant els controls que passen els esquiadors un cop tornen d’una estada fora del país

Quatre positiusFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va informar ahir de la detecció de quatre casos de positiu per Covid-19, tots d’esquiadors de l’equip nacional. Des de l’ens van explicar que els positius es van detectar pel control intern de la FAE que es realitza als membres d’un equip quan tornen de fer una estada fora del país i que, immediatament, “es va activar el protocol d’aïllament”. La FAE, a més, subratlla que els afectats “evolucionen dins de la normalitat i es troben bé”, i que estan “sota el control directe dels serveis mèdics corresponents”. En aquest sentit, van afegir que “l’aïllament es mantindrà seguint el protocol establert en aquests casos”.

La detecció dels quatre positius es va produir durant els controls que la FAE realitza a tots els seus membres quan tornen d’una estada fora d’Andorra, un procediment que la federació va mantenir “per decisió interna, per salvaguardar la salut de tota la comunitat esportiva de la FAE, així com per controlar la possible propagació del virus”. Segons fonts de la federació, gairebé tots els membres de l’equip es van fer la PCR divendres i van donar un resultat negatiu. Dilluns, un dels esportistes que no van passar el test divendres se la va fer i el resultat va ser positiu. Per aquest motiu, i perquè un altre membre començava a presentar símptomes, la FAF va decidir repetir les proves, que van confirmar els altres afectats. El procediment ha permès, va destacar la federació en el comunicat emès, iniciar “el procediment per posar en marxa els protocols d’aïllament, d’acord amb el Govern, tant dels esquiadors afectats com de la resta de les persones que, en els últims dies, han estat en contacte amb els afectats. Per aquest motiu, i com a mesura de precaució, també han quedat confinats tres esquiadors més i un membre del cos tècnic.

Per altra part, donada la situació, la Federació Andorrana va comentar que les pròximes estades “hauran de ser modificades per establir-ne de noves, una vegada es normalitzi la situació”. De la mateixa manera, la FAE continuarà amb la seva política de control de tots els esportistes que tornen a Andorra després d’una estada a fora, amb tests immediats per assegurar la bona salut de tot el seu personal.

Max Tissot, el director d’alpí, va explicar que “aquests casos positius els hem aconseguit detectar perquè la FAE, internament, ha decidit mantenir els tests PCR quan els equips tornen d’una estada a l’estranger”. Tissot va subratllar que aquest “no és un protocol oficial, però és la FAE qui va decidir fer aquests controls” i que gràcies a aquesta decisió “hem detectat els casos”. D’aquests quatre positius, “un no tenia símptomes i podia haver estat contagiant els seus contactes”, va cloure Tissot.

tracking