ACB Lliga Endesa

El MoraBanc, obligat a retrobar-se

Amb només una victòria al Poliesportiu, els tricolors reben el San Pablo Burgos, l’equip de moda

El MoraBanc, obligat a retrobar-se

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra afronta aquesta tarda al Poliesportiu una d’aquelles revàlides que, malgrat que estiguem encara immersos en el tram inicial de temporada, sí que poden començar a definir certes coses. L’equip tricolor, després d’un tret de sortida irregular i amb certes llacunes –dues victòries en cinc enfrontaments a l’ACB i dues derrotes en dos partits a l’Eurocup–, sembla ja obligat a retrobar-se i a trobar la cobertura. Sobretot, a casa, on malgrat l’absència de l’afició està cridat a fer-se fort i a mantenir la millor versió.

A més, com si això fos fàcil, el rival d’avui, el San Pablo Burgos, arriba al Principat inflamat de moral i en un estat de forma envejable. L’equip de Joan Peñarroya ve d’enllaçar quatre victòries consecutives a la Lliga Endesa i pel camí ha guanyat la Champions League FIBA amb una gran solvència i es va desfer en el darrer partit de l’actual campió, el Baskonia. “Juguem contra un equip que no és que estigui fent el millor bàsquet de la lliga Endesa, està fent un dels millors jocs d’Europa ara mateix”, va afirmar el tècnic adjunt, David Eudal. A més, va afegir que “si mires els números del Burgos és a dalt en totes les classificacions de la lliga i haurem d’aconseguir que no jugui còmode”. Una de les classificacions que lidera l’equip castellà és la de màxim anotador i exhibeix i una gens menyspreable xifra de 91,8 punts de mitjana per partit. “Hem de trobar la manera d’aturar aquest ritme al qual estan jugant i fer el nostre partit”, va indicar l’aler islandès Haukur Palsson, que va afegir que “tal com estan jugant si els deixem fer el que volen ho faran i ens guanyaran”.

Ibon Navarro segueix sense poder comptar amb Bandja Sy ni Moussa Diagne i manté el dubte de Tyson Pérez, tot i que s’espera que l’aler-pivot d’origen dominicà pugui participar i tenir incidència en el joc. Tyson no va jugar davant el BAXI Manresa ni contra la Virtus de Bolonya per unes molèsties a l’abductor. Davant el San Pablo Burgos debutarà a la lliga domèstica el darrer reforç de l’equip tricolor, Tomasz Gielo, que ja ho va fer davant la Virtus a l’Eurocup i va ser un dels homes més destacats del MoraBanc Andorra. L’aler-pivot polonès va signar per un mes i la seva feina servirà per oxigenar la rotació. En aquest sentit, David Eudal va destacar que “després d’aquests dies d’entrenaments, Gielo ens podrà ajudar encara més”. Es va voler referir també a les lesions Palsson. Per l’islandès, “l’equip, tot i els problemes i les lesions, està en el bon camí, hem perdut alguns partits per pocs punts i ens falta un petit salt per estar encara millor”. Palsson va apuntar que “personalment, encara no estic al cent per cent, però estic bé de la lesió”.

La clau, amb tot, serà poder frenar el ritme del quadre burgalès i tallar el seu joc i estat d’ànim. Homes com Alex Renfroe, Kravic, Benite o Rivero són determinants i bona part de les possibilitat de victòria per a l’equip d’Ibon Navarro passaran per saber contrarestar les seves armes, estar inspirats en el llançament exterior i imprimir un ritme fort al partit.

Un positiu al Burgos

D’altra banda, San Pablo Burgos va informar ahir de la detecció d’un positiu per coronavirus d’un membre de la seva plantilla. Es tracta del pivot congolès Jordan Sakho, que, evidentment, ha estat aïllat al seu domicili i no ha viatjat a Andorra. La resta de la plantilla i del cos tècnic van ser sotmesos a una segona prova de confirmació i, donat que tots els resultats van ser negatius, van emprendre camí cap al Principat sense cap més contingència.

tracking