Futbol

'Tongo' a les apostes al partit entre l'Inter i la UE Sant Julià

Les possibilitats d’una victòria de la UE Sant Julià davant l’Inter Escaldes van augmentar del 24%
al 60% de forma injustificada

'Tongo' a les apostes al partit entre l'Inter i la UE Sant JuliàXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa especialitzada Stats Perform Integrity ho té molt clar: l’evolució de les apostes en el partit de semifinals de la Copa Constitució entre l’Inter Escaldes i la UE Sant Julià (2-1) és injustificada i no respon a una lògica, a excepció que el resultat del partit estigués pactat abans. L’empresa anglesa ha elaborat un extens i exhaustiu informe només basat en les apostes i deixant de banda el vessant esportiu i també el polèmic enregistrament de les converses entre els jugadors d’un i altre equip des de les banquetes.

Una dada molt rellevant és que els apostadors es van decantar en un primer moment per l’Inter com a gran favorit des del començament, quan es va poder començar a apostar –a dos quarts de nou del matí les apostes eren d’1,53 per a l’Inter i 4,20 per al Sant Julià, i a les 14.27 tot es va capgirar i el Sant Julià va passar a ser el gran favorit amb 1,66, i 3,20 euros a favor de l’Escaldes–. Són dades de la casa Bet365, tot i que tres dies abans l’Inter s’havia imposat a la Lliga per 3 a 0 en un partit en què el Sant Julià no va fer cap passada dins de l’àrea rival i que presumptament també havia estat arreglat.

Retirda

L’informe de l’empresa anglesa revela que les apostes favorables al club lauredià es van anar incrementant de manera tan descarada que Bet365 va decidir retirar el duel perquè va deduir que no era gens normal un canvi tan substancial. El mateix va passar en altres portals de jocs, fins al punt que en alguns les apostes a favor de la UE Sant Julià van continuar tot i que mai havia estat el favorit i que anava perdent 2 a 0. És per això que l’empresa aconsella a la Federació Andorrana de Futbol que informi d’aquesta suposada anomalia, en altres paraules que torni a acudir a la policia per aportar aquest nou informe, que complementa un primer que va elaborar Good Games, també recomanada per la UEFA, en què la companyia gal·la va arribar a la conclusió que “en un 99%, el partit entre l’Inter Escaldes i la UE Sant Julià de la Lliga Multisegur estava manipulat”.

També s’ha detectat que des d’Andorra es van fer apostes a favor des lauredians amb quantitats importants de diners, un factor que no fa més que potenciar les sospites. També és curiós que durant el partit hi va haver una activitat molt limitada d’apostes, ja que la majoria s’havien fet abans del matx. L’estudi que ha fet Stats Perfom Integrity denota que no són justificable les apostes prèvies a l’inici del partit tot i que precisa que el suposat acord entre els dos equips estaria més basat en interessos esportius que no pas en el món de les apostes.

El que delata aquest suposat pacte, segons els experts anglesos, és que no hi havia cap motiu per fer variar de manera tan substancial el valor de les cotitzacions abans del matx, però amb els números a la mà les possibilitats d’una victòria de la UE van augmentar del 24% al 60%, descartant-se raons esportives, sobretot tenint en compte que tres dies abans l’Inter s’havia imposat amb facilitat i que va acabar la lliga amb 16 punts més que la UE. També es té en compte que l’alineació dels escaldencs va ser més dèbil a la Copa, però aquesta no es va conèixer fins una hora abans del partit.

GRAVACIONS A LA POLICIA

Hi ha un detall que fins ara es desconeixia i que pot ser de gran rellevància en la investigació. I és que la policia disposa d’un intercanvi de missatges entre alguns jugadors importants de l’Inter i el cos tècnic lauredià. Encara que no s’han revelat noms ni el contingut, tot fa pensar que té a veure amb el pacte i que pot ajudar els policies que treballen en l’afer. L’anàlisi de l’empresa anglesa és contundent quan s’afirma que no es justifica el nivell irregular i desraonat del suport que va tenir a les apostes la UE Sant Julià abans de l’inici del partit de semifinals de la Copa Constitució.

La conversa dels jugadors a peu de camp


tracking