Gielo arriba per un mes

El MoraBanc Andorra incorpora de manera temporal l’aler-pivot de 27 anys i 2,07 metres que estava lliure després de jugar dues temporades al Tenerife

Gielo arriba per un mesACB PHOTO / J. M. CASARES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra no està tenint gens de sort amb les lesions en aquest inici de la temporada, i és per això que l’equip d’Ibon Navarro va haver de tornar a sortir al mercat per incorporar un nou temporer a causa de les baixes dels jugadors en el joc interior. L’escollit per part de Francesc Solana va ser Tomasz Gielo, que s’incorpora com a tricolor amb un contracte d’un mes.

Es tracta d’un aler-pivot polonès de 27 anys i de 2,07 metres que actualment estava lliure després d’haver rescindit el seu contracte amb l’Iberostar Tenerife.

Precisament en aquest equip va estar les dues últimes temporades, tot i que a la 2018-2019 només va poder disputar un duel a causa d’una greu lesió. La passada campanya la va tancar amb 4 punts, 1,4 rebots i 2,2 de valoració en 13 minuts de mitjana. Els seus millors cursos a l’ACB van ser a les files del Joventut de Badalona, on va passar dues temporades i va arribar a convertir-se en un dels quatres més importants de la lliga. El curs 2017-2018, per exemple, va acabar amb 8,6 punts, 3,3 rebots i 7,1 de valoració en 21 minuts.

D’altra banda, el club va anunciar ahir la marxa de Charlon Kloof. El jugador havia arribat amb un contracte de dos mesos, però el MoraBanc va executar una clàusula per trencar el vincle després del primer mes.

Bandja Sy recau de la lesió

Un dels motius principals per l’arribada de Gielo ha estat la recaiguda de Bandja Sy de la seva lesió. Estava previst que pogués tenir minuts dissabte passat contra la Penya, però no ha anat convocat a cap dels tres partits des de llavors, i ahir el club va informar que havia tingut una recaiguda de l’esquinç de turmell que no li ha permès debutar aquest curs en competició oficial. A causa d’aquest nou contratemps, la seva reincorporació a la dinàmica de grup queda pendent de l’evolució de la lesió. A més de Sy, Diagne i Palsson també segueixen de baixa, i dissabte tampoc va poder jugar per unes molèsties Tyson Pérez.

EL VESTIDOR ES MOSTRA SATISFET PEL CANVI DE DINÀMICA

Després de caure dissabte passat contra la Penya al Poliesportiu i sumar la quarta derrota consecutiva (tercera a l’ACB), tant Ibon Navarro com Oriol Paulí van mostrar-se convençuts que l’equip anava pel bon camí tot i la mala dinàmica de resultats. “Hem de confiar en el que estem fent perquè crec que hi ha una bona feina, l’equip treballa bé i ben aviat tornarem a guanyar si seguim així”, comentava el tècnic, mentre que l’aler català assegurava que “crec que l’equip està en una bona línia ascendent, que cada partit estem jugant millor i que estem en la línia que toca”. I a poc a poc, la feina comença a donar resultats i el MoraBanc va tancar la setmana amb dues victòries que serveixen per donar energia i moral al vestidor després d’arrossegar quatre desfetes de manera consecutiva. Si bé és cert que el joc als dos partits no va ser espectacular, la manera d’aconseguir els triomfs amb caràcter i solidesa defensiva, i amb les baixes importants que ha tingut l’equip aquests dies ajudaran els tricolors a seguir en la mateixa línia i poder canviar la dinàmica, tal i com demanava fa uns dies Ibon Navarro. Precisament el tècnic va destacar que “fer el partit que hem fet de solidesa i de caràcter és per estar contents”, i va afegir que “l’equip ha mostrat la continuïtat de la segona meitat a Amberes i sabem què és el que hem de fer”. La sensació després de les dues victòries a domicili aquesta setmana era força similar, i Nacho Llovet va assenyalar que “aquestes victòries són molt importants, perquè quan tot va bé i rodat és molt fàcil, però com a equip és molt important que quan no fiquem no ens faci perdre energia i mantinguem la capacitat i la força”. També va mostrar-se en aquest sentit un dels nouvinguts, Sergi García, que va destacar que “hem jugat un bàsquet lleig, però hem tret el partit endavant. A vegades per guanyar s’han de fer esforços i hem fet un pas molt gran endavant”, i va cloure que “la victòria ens dona una confiança molt gran per seguir lluitant i veure que tenim un gran equip”. Per últim, un dels capitans, David Jelínek, va declarar que “ens havíem d’ajustar, hem fet una bona feina i estem molt contents”.

tracking