La Purito es cancel·la

La situació sanitària i la limitació a 500 persones pels esdeveniments esportius a l’aire lliure porta l’organització a anul·lar la marxa

La Purito es cancel·laFIDEL BAGAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova normativa del ministeri de Salut que limita a 500 participants els esdeveniments esportius a l’aire lliure ha esdevingut el cop de gràcia per a la present edició de La Purito. La popular marxa ciclista queda definitivament cancel·lada i la sisena edició, prevista per a aquest 13 de setembre –amb sortida des de Sant Julià de Lòria i arribada als Cortals d’Encamp–, es trasllada a l’any que ve. Curiosament, fa només quatre dies que l’organització va tancar les inscripcions de la prova amb 1.800 persones –1.200 a la cursa llarga, 500 a la mitjana i 100 a la curta– i les restriccions aplicades per Govern han portat els rectors de La Purito ha desestimar, finalment, la celebració de la marxa.

Joaquim Purito Rodríguez va donar la notícia des de les xarxes socials i va explicar els motius de la suspensió: “Vam haver de passar dels 3.000 participants inicials als 1.800 i les noves normatives ens diuen que com a molt podem tenir 500 participants. No em sembla just haver de seleccionar qui la fa i qui no i hem decidit anul·lar-la”. Una edició, la d’enguany, que compatava amb l’exciclista Markel Irizar com a convidat i esportista homenatjat. Purito va assenyalar també que l’organització ja pensa en l’edició del 2021 i, per aquest motiu, va anunciar que es donaran les màximes facilitats als inscrits i va oferir algunes alternatives de compensació.

D'una banda “seguir lluitant amb La Purito fins al 13 de setembre”, amb l'enviament del mallot de la prova a casa i un 20 per cent de descompte en la inscripció del 2021, així com sortejos de regals, com un cap de setmana a Andorra, una bicicleta d'alta gamma de la marca Orbea i la possibilitat d'anar a la seva fàbrica. L'altra opció és demanar, si escau, el retorn de la inscripció íntegra. “No posarem cap trava a ningú i La Purito es farà càrrec al cent per cent d'això”, va destacar l'exciclista resident.

La Volta als Ports, sí

Fa poc més de 15 dies, el 9 d’agost, la marxa cicloturista més antiga del país, la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, va córrer millor sort i, després de la incertesa i el treball, es va poder celebrar. La que va ser la 43a edició va comptar amb uns 450 participants que van fer, per decisió de l’organització, sortides individuals i esglaonades i en format contrarrellotge amb la voluntat de no prendre riscos i aconseguir el mínim contacte entre els ciclistes. A més, la normativa de limitació a 500 participants no es va aplicar fa 20 dies –de totes maneres no es va arribar a aquesta xifra– i això va permetre a l’organització poder celebrar la cursa amb relativa normalitat.

L'SPARTAN RACE MANTÉ EL SEU PROGRAMA I REPARTIRÀ LES CURSES EN TRES DIES PER LES LIMITACIONS

Davant la nova restricció de Govern de permetre un màxim de 500 persones als esdeveniments outdoor, molts ulls estan posats sobre l’Spartan Race que s’ha de celebrar a Encamp, amb sortida i arribada al Prat Gran. L’organització ha decidit ampliar un dia més la seva presència i afegirà divendres a les dues jornades previstes per poder complir amb les restriccions. Així, el divendres 4 es faran diverses proves de categoria Sprint, a partir de les 14.00 hores, dissabte serà el torn de les Ultra i les Beast i diumenge, dia 6, els participants podran completar la Súper i la Sprint. Els responsables subratllen que no es passarà, en cap cas, dels 500 corredors cada jornada. La prova ha estat envoltada de certa polèmica pel canvi de data i per haver eliminat els obstacles d’aigua, amb el fi d’assegurar al màxim les mesures sanitàries. Pels afectats s’ha eliminat l’essència de la cursa i es queixen perquè no se’ls garanteix la totalitat del cost de la inscripció.

tracking