Prioritats clares

Un o dos centrals i un davanter centre, les peces que busca l’FC Andorra per tancar l’equip

Prioritats claresFC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un o dos centrals i un davanter centre. Aquestes són les prioritats de l'FC Andorra per tancar la plantilla, segons va explicar ahir el director esportiu de l’entitat, Jaume Nogués. Fins ara, el conjunt tricolor ha fet un total de vuit fitxatges (David Martín, Sergi Serrano, David Ballarín, Martí Vilà, Pau Martínez, Marc Pedraza, Marc Aguado i Borja Herrera), i des del club tenen clar les peces que falten per arribar. Pel que fa a l’atacant, Nogués va manifestar que “a dalt hem d’acabar de retocar-ho tot amb la sortida d’Ernest Forgas, hem de reforçar-nos i acabar de mirar com evoluciona la pretemporada”, mentre que pel que fa a la defensa, va assegurar que “hem de firmar un central segur, i potser dos amb un sub-23”. En aquest sentit, va deixar oberta la porta a Iñaki León (futbolista procedent del draft que està fent la pretemporada amb el primer equip) i va dir que “és una opció que ens estem plantejant, mirarem les evolucions i com ho veiem, volem jugadors que aportin i és el que estem analitzant”.

Més enllà d’aquestes prioritats en els fitxatges que resten per fer, no es descarta l’arribada d’altres futbolistes, i més tenint en compte que es tracta d’un any crucial amb l’arribada de la nova Segona B Pro per al curs 2021-2022. En aquest sentit, Nogués va declarar que “falta acabar de matisar, parlarem amb l’entrenador per veure on anem més coixos i on creiem que podem reforçar-nos per ser una millor plantilla perquè és un any important, hi ha alternatives i hem de polir l’equip amb petits detalls que estem mirant per matisar alguns punts que hem de reforçar”.

El fitxatge estrella de l’FC Andorra fins al moment és el de Marc Pedraza i el director esportiu va explicar el procés que ha convertit el jugador en tricolor: “Fa dos mesos vam començar a parlar amb ell, tenia opcions superiors i molta il·lusió. Va ser un tema d’anar-ho madurant i arribar a un acord econòmic, però el més important era la il·lusió que transmetia i les ganes de venir, que han estat la clau d’aquest fitxatge.”

Més enllà de les arribades, l’FC Andorra ha perdut noms importants, especialment a dalt, com Ernest Forgas i Musa Sidibé, però Nogués va intentar treure-hi ferro afirmant que “són processos del futbol i quan passa a l’estiu l’únic que s’ha de fer és substituir-los”. A més, va afegir que “sí que és evident que són jugador contrastats, de molta qualitat i que han estat molt bé amb nosaltres, però la nostra feina és buscar-los substitut, i preocuparia més si fos al desembre, quan és més complicat, però ara ens ocupa però no ens preocupa perquè és la nostra feina”. Així, doncs, amb les altes i les baixes ja fetes i la plantilla quasi enllestida, Nogués va valorar que “s’intueix l’esquelet que té l’equip i estem molt contents de la variant que s’està fent de gent jove i d’altra de més experimentada”, i va cloure que “està quedant un equip molt bonic”.

Neguit amb l'inici

El director esportiu va referir-se també als dubtes amb el retorn a la competició a la Segona Divisió B, i va afirmar que “tot el que està passant és incert, com serà o com començarà. Tenim definit l’esquelet de la lliga però no els grups”, i va cloure que “esperem que la Covid-19 ens deixi treballar i que puguem començar quan toqui”.

VUIT CLUBS DEMANEN PUJAR I AMPLIAR FINS A 110 ELS EQUIPS DE LA SEGONA DIVISIÓ B

L’embolic amb la Segona Divisió B continua creixent dia rere dia i vuit equips de Tercera Divisió van demanar al president de la federació espanyola, Luis Rubiales, una Segona Divisió B de 110 equips (i no 102 com hi ha previst) per a aquesta temporada per “haver vulnerat la federació les normes de competició”. Els equips en qüestió són Cacereño, Real Jaén, Guadalajara, Atlético Pulpileño, Ourense, Terrassa, Varea i Alcorcón B, i tenen en comú que tots van perdre el play-off final per ascendir de la seva comunitat autònoma. Els clubs van demanar pujar directament després de veure que la federació va decretar l’ascens de Marino, Linares Alcoià i Lealtad després que no es pogués disputar la repesca de la fase d’ascens per uns casos positius de coronavirus, que finalment van ser una falsa alarma. Els vuit clubs demanen pujar a Segona B i que hi hagi cinc grups de 22 equips amb deu subgrups d’onze conjunts.

tracking