Mateixa línia i més energia

El MoraBanc Andorra enceta els entrenaments amb la voluntat de mantenir la continuïtat de les últimes campanyes

Mateixa línia i més energiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va tornar ahir a la feina en el primer entrenament de la pretemporada al Poliesportiu d’Andorra. Ho va fer, però, sense la plantilla completa, ja que més enllà de la baixa coneguda de Moussa Diagne per lesió, tampoc van ser-hi Clevin Hannah, Babatunde Olumuyiwa, Malik Dime i Jeremy Senlin, els quatre jugadors arribats al país des dels Estats Units, que hauran d’entrenar uns dies en solitari seguint el protocol de Govern.

Sí que hi eren, en canvi, tres dels nous fitxatges de l’equip, Oriol Paulí, Sergi García i Haukur Palsson. Ibon va defensar la seva incorporació, especialment de l’islandès, i va manifestar que “no entenc com es pot dir que un fitxatge com el de Haukur Palsson és de perfil baix quan parlem d'un jugador que ve de jugar 23 minuts a l’Unics Kazan”. El tècnic també va destacar que Oriol Paulí és la principal aposta de l’entitat i va manifestar que “el club ha fet una gran aposta per l’Oriol (Paulí), i nosaltres confiem molt en ell igual que en el Sergi (García), i aquí es pot crear una atmosfera que faci que els dos explotin”. Precisament sobre les incorporacions, el basc va mostrar-se ben clar i va afirmar que “nosaltres no hem fet fitxatges de ressò o no hem fitxat Tomic, però hem fitxat el que necessitàvem pel nostre estil de joc”.

Precisament sobre el nou MoraBanc, Navarro té clar que seguirà una línia continuista perquè “la idea de l’equip és la mateixa, i hem de repetir la fórmula que ha estat d’èxit en els últims anys”, i també sap que el principal aspecte a millorar és l’energia, especialment en el rebot ofensiu. “Vam ser un equip fa dues temporades enrere amb dues passes endavant a nivell de control ofensiu, i l’últim curs vam estar pitjor”, va assegurar el tècnic, que va reiterar que el principal aspecte a millorar és “no només ser agressiu en alguns aspectes, sinó en tots els que depenen d’això, de l’esforç, intensitat i energia, i és el que vull recuperar, i també els fitxatges van encaminats per aquí en ser un equip més constant sense alts i baixos”. Per últim, sobre Diagne, va explicar que “va bé, si arriba a la primera setmana d’octubre ha de ser llavors, i per més que tothom tingui ganes que torni abans no pot repetir-se l’error”.

Incertesa amb el retorn

Navarro va parlar de la incertesa que envolta el retorn de les competicions, i va dir que “si no prepares coses per la incertesa, quan arriba el moment no estàs preparat”. A més, va afegir que “preparem la pretemporada pensant que la lliga comença el 20 de setembre, i si hi ha un canvi segur que el que estem fent no anirà contra el que hem de fer”. Sí que va admetre que la incògnita amb l’Eurocup afecta perquè “no és el mateix preparar l’equip per a una competició que per a dues”.

REUNIÓ TELEMÀTICA DE L'ACB AMB ELS EQUIPS PER PREPARAR L'INICI DE LA TEMPORADA

L’ACB va realitzar ahir una reunió telemàtica amb els 19 clubs de la competició per parlar sobre el retorn a les pistes, previst per al 12 i 13 de setembre a la Supercopa, i per al cap de setmana següent, 18, 19 i 20 de setembre, amb l’inici de la lliga. De la trobada d’ahir no es va extreure cap decisió formal, però sí que es van analitzar diferents opcions, com tornar a realitzar una nova bombolla similar a la que ja es va fer a la final de València, fins i tot ja han sonat possibles escenaris com Barcelona o Las Palmas de Gran Canària, o també que la competició pugui arrencar en les dates previstes amb normalitat, però sense espectadors a les graderies. Precisament sobre la possible bombolla, el tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va manifestar que “hem vist què ha passat als altres esports quan no s’ha jugat una competició d’aquesta manera com ho va fer l’ACB, problemes per tot arreu”, i va afegir que “ho entendria perfectament, però ni soc metge, ni estic a la gerència de l’ACB, ni estic al CSD”. Per últim, va manifestar que “entendria qualsevol cosa que fem perquè segur que està basada en les reflexions de molta gent que treballa en això”.

tracking