Futbol

Tret de sortida

L’FC Andorra inicia els entrenaments després de les jornades de revisions mèdiques amb la data del 27 de setembre a l’hortizó

Tret de sortidaFC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’FC Andorra va tornar ahir als entrenaments després de gairebé cinc mesos sense trepitjar la gespa de Prada de Moles. L’equip va suspendre tots els entrenaments amb l’inici de la crisi sanitària de la Covid-19 i els futbolistes no havien tornat a exercitar-se junts fins a la jornada d’ahir a les ordres de Nacho Castro, amb un total de 19 jugadors. Abans, però, els futbolistes tricolors van realitzar-se les proves del coronavirus i van fer dues jornades de proves mèdiques i físiques tant a AnyósPark com als Serradells.

Després d’un primer any a la categoria sense quasi temps per confeccionar la plantilla (per la compra de la plaça del Reus), l’entitat vol fer aquest curs un pas més quant a ambició amb l’objectiu clar de pujar a la Segona B Pro (la competició intermèdia entre Segona i Segona B que crearà la federació espanyola de cara al curs 2021-2022), però sense descartar també poder lluitar per un possible ascens a la Segona Divisió, tot i ser conscients de la dificultat, ja que només quatre dels 100 equips que jugaran la Segona B pujaran.

A l’horitzó hi ha la data del 26 i 27 de setembre, quan està previst l’inici de la competició, segons va informar l’RFEF als clubs, tot i que a hores d’ara no se sap gaire més perquè encara no s’ha pogut donar per acabada la temporada 2019-2020 per alguns casos de coronavirus en equips que s’estan jugant encara l’ascens.

Aquest aspecte ha fet fet endarrerir la distribució de grups i l’aprovació de les bases de competició per al proper curs, en què hi haurà100 equips dividits en cinc grups de vint i deu subgrups de deu conjunts, i en què jugaran una lliga per fases. La primera serà una lligueta de 18 partits i en funció de la posició al primer torneig, cada equip lluitarà per pujar o per mantenir la categoria. Pel que fa als possibles rivals, tot indica que els tricolors estaran al grup amb els deu conjunts catalans, els set valencians i els tres aragonesos, però s’haurà de veure què passa amb el subgrup.

A més, l’entitat està preparant diversos amistosos per a l’estiu i s’està en espera de saber si es disputarà la Copa Catalunya.

El filial debutarà a casa

La Federació Catalana de Futbol va donar a conèixer les composicions dels grups de Tercera Catalana i l’FC Andorra B va quedar enquadrat al grup 15. El debut dels homes de Carlos Sánchez, conegut com El Maño, es produirà el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre a casa contra l’Agramunt. El primer desplaçament serà a Arbeca, mentre que l’equip tancarà la lliga a domicili al camp del filial del Pardinyes.

L'EXJUGADOR DE L'ESPANYOL B PAU MARTÍNEZ, QUART FIXATGE DE L'ANDORRA

L’FC Andorra segueix reforçant la plantilla de cara al proper curs i ahir va anunciar l’arribada d’un altre home d’atac, l’exfutbolista de l’Espanyol B Pau Martínez. Es tracta d’un jove extrem de 19 anys nascut a Blanes que a més de passar pel filial blanc-i-blau (on el curs passat va disputar 16 partits i va marcar dos gols), també va jugar anteriorment una temporada al futbol base del CF Damm i dues campanyes més dintre del futbol formatiu de l’FC Barcelona. El nou futbolista tricolor va conèixer ahir la resta de companys i ja va participar al primer entrenament de pretemporada de l’equip. Martínez va afirmar que la rebuda “ha estat molt bona” i sobre la seva arribada al país va assegurar que “tenia ganes de venir a aquest projecte perquè és molt ambiciós”. Pau Martínez és el quart fitxatge tricolor després de Martí Vilà, David Ballarín i David Martín, i des de la direcció esportiva es treballa en la incorporació d’un davanter centre per suplir Forgas, a més d’un defensa i un migcampista.

Tret de sortida

tracking