Futbol

L'Inter titlla l'acusació de frau de “falsa” i de “mancada de fonament”

El director d’Integrity de la FAF, Xavier Surana, va presentar ahir els indicis a la policia

Denúncia i defensaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica del futbol nacional per un suposat arranjament dels partits entre Inter Escaldes i UE Sant Julià va viure ahir un nou capítol, amb la presentació d’una denúncia a la policia per part de la federació, i amb la defensa del club escaldenc de la seva innocència i el rebuig a qualsevol tipus de pràctica il·legal.

Ahir al matí el director d’Integrity de la FAF, Xavier Surana, va personar-se a la policia per formular la denúncia per les possibles irregularitats, tant pel que fa al possible arranjament de partits com per sospites en les apostes al duel de la Copa Constitució. Després d’analitzar les sospites, l’ens federatiu va decidir tirar endavant aquesta decisió amb el vistiplau de la UEFA, ja que des de l’organisme continental es creia que hi havia indicis suficients perquè el cos d’ordre iniciés una investigació. Ara serà la policia qui haurà d’analitzar si s’ha pogut constituir algun tipus de delicte.

Dintre de la denúncia realitzada per la FAF també es van aportar proves per possibles irregularitats en les apostes, ja que algunes cases donaven com a favorita la UE Sant Julià en el duel de Copa, quan només tres dies abans l’Inter Escaldes s’havia imposat per 3 a 0. De fet, algunes empreses van retirar el duel del seu mercat per sospites.

L’INTER I ILDE LIMA ES DEFENSEN

A la tarda, l’Inter Escaldes i Ilde Lima van trencar el seu silenci i van defensar la seva innocència a través d’un comunicat. En aquest escrit conjunt, el club i el jugador asseguren que les acusacions de frau són “totalment falses i mancades de fonament”, i afegeixen que ni l’Inter Escaldes ni Ilde Lima han participat en cap “pacte, acord o arranjament amb cap equip per assolir objectius esportius”.

En aquest comunicat també es fa referència a les alineacions de la UE Sant Julià, i van destacar que en el duel anterior als investigats, davant del Vall Banc, els lauredians van presentar una alineació similar o inferior a la del duel contra els escaldencs, però que en tot cas aquestes decisions responen a “opcions tàctiques de la UE Sant Julià i no a cap acord o arranjament, acusació que refutem en rotund”.

Per últim, en aquest comunicat Inter i Lima es pregunten si “les falses acusacions podrien formar part d’una manipulació i una estratègia per atemptar contra el club i els seus esportistes”, a més de reservar-se l’opció d’emprendre accions legals.

Mentrestant, l’equip segueix preparant el debut a la Champions que, si no hi ha novetat, serà dissabte a la tarda.

MARC RODRÍGUEZ DEIXA EL VALL BANC SANTA COLOMA

El Vall Banc Santa Coloma va anunciar ahir que Marc Rodríguez no continuarà sent el tècnic de l’equip. L’entrenador català va arribar al Principat fa dos anys per substituir Richard Imbernón, i al llarg d’aquests dos cursos ha guanyat una Lliga Multisegur Assegurances, una Copa Constitució i una Supercopa. Des de l’entitat colomenca van agrair la feina feta i van desitjar sort a Rodríguez en els reptes de futur.

Denúncia i defensa

tracking