x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Escàndol en l'esport

Frau a la Lliga i a la Copa

Jugadors de la UE Sant Julià ‘denuncien’ un acord amb l’Inter per repartir-se la Lliga i la Copa Constitució
La semifinal de Copa entre l'Inter i el Sant Julià.

Frau al futbol

La semifinal de Copa entre l'Inter i el Sant Julià.

Xavier Pujol
Actualitzada 31/07/2020 a les 12:58
Els dos darrers partits que han enfrontat l’Inter Escaldes i la UE Sant Julià faran parlar i molt, tot perquè hi ha proves suficients per sospitar que tot estava pactat per convertir els escaldencs en campions de la Lliga i permetre als lauredians el pas a la final de Copa. En joc estava un partit, uns títols, i quelcom més substanciós, com és la generosa donació que fa la UEFA als clubs que participen en competicions europees, i que per a clubs petits i amb jugadors amateurs, representa una gran fortuna.

Tot se centra en el partit que va permetre als escaldencs guanyar la Lliga, en un final molt ajustat ja que el Vall Banc Santa Coloma també tenia possibilitats d’aconseguir el títol. Presumptament, Inter i Sant Julià van pactar, van repartir-se els diners del pastís europeu, i el Sant Julià va jugar, el 23 de juliol, l’última jornada de la Lliga amb poques energies i, com s’afirma en la gravació (vegeu la peça adjunta) “a un 30%” per facilitar la victòria dels escaldencs, que és el que s’havia acordat.

No se sap com es va arribar a pactar aquest frau, però segons fonts dels jugadors del Sant Julià, tot apunta que Ildefons Lima (jugador de l’Inter i president de l’AFA) va ser un dels artífexs d’aquest repartiment que quasi amb tota seguretat serà motiu d’investigació per part de la policia. Els jugadors lauredians estan molt empipats perquè acusen els escaldencs de no haver-se deixat guanyar i d’incomplir l’acord, emprenyament que ha fet que alguns hagin decidit destapar tot l’entramat.

La UEFA segueix atentament com evoluciona tot, també perquè en el punt de mira podrien estar les apostes esportives, tenint en compte que els resultats han estat manipulats. La Federació Andorrana de Futbol no va voler fer declaracions ahir, únicament es va limitar a dir que l’afer està en mans del seu departament d’Integritat Esportiva. Mutis per part de la FAF.

ATURADES DEL PORTER
Però no des del Sant Julià. El segon partit, el de semifinals de Copa del dia 26, era per a ells, però el 2-1 final no era el que s’havia pactat. José Gomes, porter de l’Inter, va tenir una sensacional actuació, i els lauredians creuen que els escaldencs no van fer prou, com es pot entreveure en la conversa adjunta entre Lima (que no va estar convocat), i els jugadors del Sant Julià Maico (que va ser substituït a la segona part) i el de l’Inter Moreno (a la banqueta). Des del penal que va aturar José hi ha una constant discussió entre ells. Els lauredians no entenien l’actitud del rival, perquè en el darrer partit de Lliga (que van perdre per 3-0 amb un primer gol des del mig del camp), el Sant Julià no va alinear els habituals. El porter titular va estar a la banqueta i va acabar jugant al camp i el suplent sota els pals. Curiosament els lesionats es van recuperar molt ràpidament.


L’àrbitre del partit de Copa a la Borda Mateu va recollir a l’acta les sospites, ja que va escoltar com els jugadors del Sant Julià van recriminar als escaldencs que en l’anterior matx entre els dos (a la lliga) havien jugat al 30% per donar el triomf a l’Inter. Així queda reflectit a l’acta, unes ratlles que probablement tindran molt de pes.


El guanyador de la Lliga andorrana pot arribar a ingressar uns 450.000 euros de la UEFA, mentre que el de la Copa, 350.000.


La conversa dels jugadors a peu de camp

 

PARTIT A LA BORDA MATEU
Lima (L): Vaya penaltito ha hecho Reyes.
L: ¿Lo ha parado? Lo ha parado.
Moreno (M): Está mal tirado el penalty.
M: Si es medio metro, nuestro portero.
L: Escúchame, parecemos el Carroi. Está la peña..., qué queréis, macho.
M: Escúchame... si vamos andando, no me jodas.
Jugador del Sant Julià (SJ): Ahora sois el Bayern de Munich andando. Vaya tela, sois mejores que nosotros, eso es otra cosa.
L: Tu has visto el equipo que tenemos en el campo, parecemos el Carroi, me cago en Dios, qué queréis.
SJ: El primero lo entiendo, pero el segundo.... Mira, ¿pero qué es eso?
(després de la parada de José).
L: Y yo qué quieres que te diga, ¿el partido de su vida? Le ha parado un penalty a Griezmann.
SJ: Recibí el whats el lunes... Para eso... Mira el portero que no salta. Una sí, pero no todas.
L: Pero qué estás diciendo, Maico, campeón. Es demérito vuestro, hijo mío, mira el equipo que tenemos. Si con el equipo que tenemos hoy vamos al descenso, y os quejáis.
SJ: Las palabras tienen que servir.
¿?: Pero macho, no es así.
L: Igual es culpa vuestra, también.
M: Os está dando la vida (José, el porter).
L: Y yo qué quieres que te diga. Yo no estuve ni el miércoles ni hoy, qué quieres que te diga. No os jugábais nada.
Maico (Ma): Es cuestión de hombres. Si no nos piden nada, vale, jugamos y nos metéis 6 u 8 y vale. Yo no te doy la culpa, pero las paradas del portero, y el míster gritando así, pero ¿qué es eso?
L: Vosotros tenéis que querer ganar, campeón, a ver si ahora nosotros... Si estos llegan a la final no le ganan a nadie. Estos se están peleando entre ellos... (a Lima i Moreno no se’ls escolta bé). Ellos tienen que ganar sí o sí. Estos que quieren, si se quedan delante del portero y no la meten. Que se vayan a tomar por saco.
SJ: Mira (una altra aturada de José).
L: El problema sois vosotros. Mira el equipo que tenemos el lnter. No sube ni de Segunda a Primera. El problema sois vosotros. Me cago en Dios.
SJ: Mira el otro. No va ya a la Champios. Lesión del pollo.
L: ¿Qué va a hacer? Se va a dejar los goles Mayean?
SJ: Por eso no quiero entrar en detalles.
L: ¿Detalles de qué?
SJ: (anomena jugadors que no van jugar l’anterior partit entre els dos equips).
L: Eso son cosas vuestras.
Ma: No, no, no. Tú no sabes.
L: Yo igual no sé, pero a mí no me digas historias. Yo ni he jugado el miércoles ni he jugado hoy, o sea que no me vendas historias a mí.
Ma: ¿No te llegó a ti?
L: ¿Yo qué quieres que te diga?
Ma: El pobre José, no sabe, el Caboy no sabe. ¿A lo mejor no le llegó a ellos, al míster? No quiero quedar mal con vosotros.
L: Tenemos un equipo que con este equipo no subimos de Segunda a primera ahora mismo y os quejáis.
Ma: Campeón, campions si queréis ganar todo.
L: ¿Que queremos todo? Ni nos conviene jugar la final, ni descansamos. Si estamos jugando, andando, Maicon. Qué quieres. El drama lo tenéis vosotros. Si os estáis pegando entre vosotros, está el 10 peleando con el otro, ¿qué queréis?
Ma: Ya lo ves qué está haciendo el portero.
Etiquetes
  • #69 Futbol
    (06/08/20 18:46)

    Pep va dir..
    El futbol nacional se finanza por lo que reciben de fifa y uefa. Sino mirate la subvenciones que atorga gobierno a este deporte. Quizas algunes comuns entreguen algun euro a los clubes y algun patrocinio o quizas de quotas de base pero sin la pasta uefa o fifa no habria futbol en este pais. Me temo que eres bastante ignorante del tema!

    Respondre
  • #68 Pep
    (04/08/20 22:39)

    Si senyor futbol, comentari 61 ,,que no reben subvenció el futbol ,,jajajajaja tot surt de la UEFA juasjuasjuas segur!!!! Oi tant ,,dons clar home clar ,,segueix al sofà mirant el futbol i omple la nevera que ja comença la Champions , que necesiten gent que la miri per la tele així poder pagar-nos

    Respondre
  • #67 JO
    (01/08/20 00:08)

    Ostres.... ara trobo a faltar a les xarxes socials de la afa... un comunicat.... per un futbol millor... aturem la corrupcio entre jugadors.. fem del futbol un esport millor. #esportnet jajjajaj. Si comunicaven en contra de protocola... perque no es pronuncien ara?

    Respondre
  • #66 Pregunta
    (31/07/20 21:54)

    L'Inter és particep o començarà a apartar jugadors al igual que el Sant Julià? Esperem q els clubs vulguin saber la veritat o defensaran l'indefensable.

    Respondre
  • #65 Moreno el solitario
    (31/07/20 21:50)

    Pobre Moreno, coneixen l'Ilde li fotrà tota la culpa i li donarà una patada al cul. Moreno, obre els ulls

    Respondre
  • #64 Cocleta Neimar
    (31/07/20 20:09)

    Les trampes i l'antiesport es intrínsec al futbol. No hi ha mes. Fàstic d'Esport, fàstic de tot el que l'envolta.

    Respondre
  • #63 ferran
    (31/07/20 19:02)

  • #62 Saber y ganar
    (31/07/20 18:57)

    A mí el Sr. Lima em recorda al presentador del programa "Saber y Ganar" jeje je.....tindrà 50 anys i encara jugarà en la selecció com si no hi haguéssin nois joves molt millors que ell jajaja

    Respondre
  • #61 Futbol
    (31/07/20 18:42)

    Los comentarios son de distinta naturaleza y muchos de ellos se mezclan. Que hay una pandemia y la gente lo considera de mayor relevancia lo entiendo, pero los deportes existen y sus secciones también para atraer al publico interesado, por tanto no veo nada malo para que no se hable de fútbol. Para aquellos que digan que con los deportistas que hay que no están subvencionados, eso es competencia del gobierno y para ello ya destina las correspondientes partidas, ahora tenis, esquí, etc y suerte tienen que el fútbol nacional no les cuesta un duro a gobierno porque todo provienen de UEFA/FIFA. Si al final entre clubes y federación mueven x millones, eso sirve para pagar salarios, cass, tributos, proveedores etc colaborando dentro del tejido económico de andorra, así que aunque muchos duden de la liga de fútbol, que piensen también en cuantas bocas da de comer y si se demuestra por las autoridades el fraude, que sean firmes con ellos penal y deportivamente hablando.

    Respondre
  • #60 Quin capità si Sr.
    (31/07/20 18:19)

    Crec que aquí la FAF no es culpable de res.
    Aquí lo mes greu de tot ja no es ni la notícia, es com pot la selecció tenir un capità amb aquest nivell.
    Prepotència, arrogància i millor no continuo.
    Aquest Sr no pot representar una selecció ni cap equip, com es permet parlar així dels seus companys o de un rival? 
    Però tu de veritat et veus al camp ? Fots pena jugan si lo únic que fas es cridar i recriminar als teus companys les teves pròpies errades, qui collons es pensa que es aquest Sr? 

    Deixa el lloc als joves i que puguin gaudir del futbol, que de veritat que ja fa nosa.

    I si realment est persona demana disculpes a tots els merdes aquests de companys als que et refereixes, perquè de ven segur no es mereixem aquestes paraules de un capità directiu al que li han donat una lliga i una copa 

    Respondre
Veure’n més
69
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts