reportatge

El patinatge, una passió

Sílvia Villellas, seleccionadora i directora tècnica de l’Andorra Club Gel, ha mort aquesta setmana i deixa un buit irreparable al món del patinatge sobre gel

El patinatge, una passióFACEBOOK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Exercia les funcions de directora esportiva i entrenadora de l’Andorra Club Gel (ACG) des de feia set anys, quan el 2012 va assumir el càrrec. El buit que deixa Sílvia Villellas amb seva pèrdua per una dura malaltia és molt gran, tant a l’esport de gel andorrà com a l’espanyol.

L'expatinadora, entrenadora i jutgessa es va veure obligada a fer un pas al costat, el novembre passat, quan la malaltia es va agreujar i els seus ajudants, Ingrid Amarante i Edgar Escuer, van ocupar el seu lloc des d’aquell moment. Els dos destaquen que Sílvia era "una gran persona, apassionada pel seu treball, dinàmica i completament compromesa amb tots els que l'envoltaven, plena d'energia, molt molt batalladora i amb ganes de viure”. El mateix ACG va donar la trista notícia a les xarxes socials amb un missatge que comunicava “amb molta tristesa, la defunció de la seva directora tècnica i entrenadora”. A més, van voler enviar “una forta abraçada a la família i a tots els que hem tingut la sort de tenir-la costat”.

Des que va entrar al club i va aterrar al país, Villellas va conduir els designis esportius de patinadores com Tania Margarido, Paula Margarido, Àngela Camps, Cristina Martínez o Ariadna Cummins, amb qui va estar en multitud de competicions internacionals. La passió i la dedicació amb què exercia la seva feina ha estat un dels comentaris més habituals de la gent del món de l’esport que la coneixia. El president de la Federació Andorrana d’Esports de Gel (FAEG), Josep García, explica que la Sílvia “era una persona que vivia el patinatge molt intensament i que ha dedicat tota la seva vida a aquest esport que l’apassionava. Ha estat una gran pèrdua per a l’esport i per a tots nosaltres”.

A Espanya, també han mostrat les seves condolences amb paraules molt emocionants. Villellas, abans d’arribar a Andorra el 2012, va treballar al país veí durant molt de temps. Concretament, del 1980 al 2002, va formar patinadors al Futbol Club Barcelona i, posteriorment, va cursar el cicle superior d'activitats físiques i esport de l'Escola del Treball a Barcelona. A més es va convertir en jutge especialista tècnic de la Reial Federació Espanyola d'Esports de Gel (RFDH) i va arribar a participar com a jurat en el programa talent show televisiu sobre patinatge emès per Telecinco el 2006 titulat Desafio bajo cero. L’entrenador del Club La Nevera de Majadahonda, Jordi Lafarga, ha comentat que “si el patinatge en estat pur fos una persona tindria el seu somriure, la seva honradesa i, sobretot, el seu esperit de superació”. Per això, afegeix que “el patinatge sempre et va estimar, Sílvia, perquè tu vas ser, ets i seràs la persona que ell sempre ha volgut ser. Gràcies infinites, entrenadora, companya i amiga”.

L’Andorra Club Gel té la intenció i el desig de dedicar un homenatge a Sílvia Villellas el proper setembre o quan la crisi i la pandèmia de la Covid-19 ho pugui permetre.

tracking