curses de resistència

Beneïda Ironman

Professionals del sector celebren amb entusiasme l’aterratge a Andorra de la potent plataforma d’esports de resistència

Beneïda IronmanANDORRA OUTDOOR GAMES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El maridatge Andorra i The Ironman Group i la seva unió de forces ha estat rebut amb unanimitat i entusiasme entre els professionals i aficionats del sector. L’aterratge al país de la potent plataforma d’esports de resistència i la celebració el juliol del 2021 de l’Andorra Multiesport Festival sota el paraigua d’Ironman engresca d’allò més els triatletes i gent del món d’aquest esport. “Sembla un projecte molt xulo i per als que som amants d’aquest esport, Andorra és un lloc ideal, un paradís, no només per entrenar, sinó també per competir”, explica al Diari la subcampiona del Món de triatló de llarga distància Judith Corachán.

La triatleta barcelonina és, juntament amb el dues vegades vegades campió d’Europa Víctor del Corral, ambaixadora de la prova i una de les cares conegudes que estaran presents dimarts a la presentació de l’acord entre Andorra i The Ironman Group. Una presentació al llac d’Engolasters on hi haurà els ministres Jordi Gallardo i Verònica Canals i el director d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez.

Corachán apunta també que “fa uns anys vaig participar en els Andorra Outdoor Games, vaig guanyar el triatló, que va ser molt dur i en tinc un record meravellós. M’agraden els reptes i els triatlons durs, sóc amant de la muntanya i la natura i un esdeveniment així a Andorra pot ser molt interessant”. A més subratlla que, “no només per als professionals, també per als aficionats una competició com l’Andorra Multiesport Festival és un gran al·licient, amb un circuit diferent i d’una duresa especial”. “És molt motivador”, afegeix, i “entra en joc l’alçada perquè vulguis o no es nota, i també el clima és un punt a favor molt important”. La triatleta catalana destaca que “des que era nedadora totes les pretemporades, durant uns 10 anys, les he fet a Canillo, a l’Aina, i a Andorra he patit molt, però he gaudit molt [riu]. És un país que m’encanta”.

La certesa que Andorra serà, a partir d’ara, epicentre internacional de l’esport de resistència també enorgulleix la recentment formada Federació Andorrana de Triatló. El seu president és Joan Saludes, que exposa que “tots aquests tipus de propostes, i més una tan important, són perfectes per al país”. Per al dirigent, “l’esport i els aficionats del triatló estan d’enhorabona perquè la notícia és ideal”. A més, Saludes reconeix que aquest fet “és la gran empenta que necessitava el nostre esport. Que un transatlàntic com Ironman Group, especialista en l’organització de triatlons de mitjana i llarga distància, operi al país és fantàstic”. En aquest sentit indica que l’Andorra Multiesport Festival “segur que serà un de les triatlons més durs del món i atraurà molts esportistes, tant de casa com de fora”.

Atracció turística

Amb un impacte econòmic que pot superar els 10 milions d’euros, l’esdeveniment té, recollint el guant de Saludes pel que fa a l’atracció d’amants de l’esport, el gran al·licient del turisme. Aquest punt el subratlla un dels expresidents del Club Triatló Serradells, el triatleta aficionat i exnedador Eloi García. “Un esdeveniment d’aquesta magnitud arrossega una quantitat de gent bestial i això assegurarà moltes pernoctacions al país”. García difícilment podia amagar la seva satisfacció i comentava que “[esbufega] imagini el que significa per a nosaltres que Ironman vingui aquí! Alguns vam començar fa 30 anys i a la piscina dels Serradells vam fer el primera triatló al país i érem sis participants”. García explicava en veu alta el fet “que la marca més potent de totes decideixi operar a Andorra i anunciï que farà aquest festival que pot aplegar unes sis mil persones és impressionant”. En aquest sentit afegeix, “a més, que es faci a casa, eh? Per a nosaltres, que vam dissenyar el recorregut dels Outdoor Games, és quelcom molt especial”. Fins i tot s’atreveix a dir que l’aterratge de The Ironman Group al Principat es pot tractar “del somni de molts de nosaltres perquè gràcies a Ironman es pot rebre l’impuls definitiu que necessita el triatló per consolidar-se a Andorra”.

I és que el triatló sempre ha estat una disciplina amb molta tirada i presència a Andorra. Bona prova d’això és que els dos grans clubs del país, el Club Triatló Anyós Park i el Club Triatló Serradells, tenen gairebé 300 afiliats. Amb la creació de la federació es van unir per treballar en la creació d’una escola de base. Ara, la irrupció de The Ironman Group i la possibilitat d’operar al país pot significar multitud d’oportunitats per als país. De moment, el naixement de l’Andorra Multiesport Festival, que, si l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 ho permet, tindrà lloc el juliol del 2021. En l’imaginari de l’organització, cinc proves dures, per atraure els amants del triatló i que passin per totes les parròquies.

tracking