Una Purito diferent

La situació sanitària obliga l’organització a limitar els inscrits i a introduir algunes restriccions per garantir la seguretat

Una Purito diferentLA PURITO ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sisena edició de La Purito Andorra, que se celebra el proper 13 de setembre amb sortida de Sant Julià de Lòria i arribada als Cortals d’Encamp, estarà marcada per les restriccions obligades per la complicada situació sanitària. Durant la presentació de la clàssica marxa ciclista es va confirmar que la participació està limitada a 1.800 corredors, gràcies al permís del Govern de reobrir les inscripcions donada l’àmplia llista d’espera un cop arribats als 1.300 inicials. Així, la xifra queda reduïda en, pràcticament, 1.000 ciclistes respecte a la passada edició, on es van donar cita més de 2.800 participants que van conformar la marea taronja.

Una de les novetats de l’edició recau en el recorregut llarg de la marxa. El traçat es veurà reduït de 145 a 120 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 4.800 metres, però mantindrà la seva duresa i el trànsit a ports majúsculs com el coll d’Ordino, la Gallina, la Comella o els Cortals d’Encamp. El segon recorregut serà de 80 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell positiu, i el tercer, més assequible, de 28 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu. A més, La Purito Kids, la cursa adreçada als infants i que se celebraria el dia anterior, s’ha anul·lat per evitar riscos de possibles contagis.

L’impulsor de la prova, l’exciclista Joaquim Purito Rodríguez, va reconèixer que aquest any ha estat “molt difícil” organitzar la prova i, tot i comptar amb menys corredors, es va mostrar satisfet per seguir tenint “altes xifres” de ciclistes. “Esperem que sigui una jornada inoblidable perquè la gent té moltes ganes de bicicleta”, va subratllar el Purito. L’exciclista, encara convalescent d’una triple fractura després de caure al Vallnord Bike Park de la Massana i ser operat, va deixar clar que malgrat el seu estat “i tant que arribaré! No sé si participaré en la cursa llarga, però pujaré segur a la bicicleta”.

D’altra banda, la ministra de Turisme, Verònica Canals, va defensar que La Purito suposa “un important reforç de comunicació d’Andorra” pel que fa al turisme de cara a l’exterior, i la seva estructura i professionalitat “s’integra als valors del país”. La titular de la cartera de Turisme va afegir que la prova contribueix a incrementar la “despesa hotelera” i també a “posicionar Andorra com a referència internacional en proves esportives”. En aquest sentit, Canals va recordar l’elecció del país d’equips del pilot internacional com Movistar, Bahrain o Ineos per preparar el Tour de França. L’exciclista Markel Irizar serà el protagonista de l’edició d’enguany i el ciclista que serà homenatjat a la marxa. El basc es va retirar l’any passat i tot i la presència de mediàtiques figures en altres edicions com Pedro Delgado, Miguel Induráin, Óscar Pereiro o Claudio Chiappucci, “aquest és l’any que més il·lusió ens fa anunciar el convidat. Markel no fall mai” va explicar emocionat el director de La Purito, Àngel Edo.

Pel que fa a les mesures adoptades per evitar nous contagis, caldrà seguir les recomanacions habituals com són la distància entre persones i l’ús de la mascareta en arribar als avituallaments. La retirada de dorsals i la fira es duran a terme en dos dies amb la voluntat d’espaiar l’arribada de corredors i evitar qualsevol tipus d’aglomeracions.

tracking