Esquí d'estil lliure

Carlitos Aguareles abandona la competició

Les lesions i l’aspecte mental, claus en la prematura retirada del ‘rider’, que prepara un documental

Carlitos Aguareles abandona la competicióIVAN ÁLVAREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només 22 anys, Carlitos Aguareles va anunciar ahir la retirada de la competició. Secundat pel gerent de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Carles Visa, el president, Pepi Pintat, i el tècnic Joan Erola, el jove rider, molt emocionat, va fer pública la renúncia a seguir competint. Una decisió tan meditada com dura i que Aguareles va defensar que ha vingut per “les lesions” i en comprovar que ja no es trobava al nivell exigible. “Hem d’anar tancant etapes a poc a poc i ara em podré centrar a fer vídeos per a les xarxes socials i tirar endavant un projecte que es va engegar fa un temps per fer un documental”, va explicar. El rider va comentar que durant la temporada passada “ja vaig comprovar que tot em costava més i comences a donar voltes a les coses”. En aquest sentit, reconeix que les lesions “són molt difícils” i que acaben minant-te la moral. “Ha estat un tema mental, evidentment”, va afegir. “El freestyle no permet tenir certs dubtes i has d’estar convençut al cent per cent i jo no ho estava. Em costava molt més tirar endavant”, va manifestar.

El gerent de la FAE, Carles Visa, per part seva, va assegurar que “entenem perfectament la decisió que ha pres, però ens hauria agradat arribar, almenys, fins a Pequín 2022”. A més, va exposar que “les lesions són molt dures i hem tingut molt mala sort aquests últims anys”, i que la decisió que ha pres “és honesta i l’honra”. Visa va aprofitar per agrair a Carlitos “la dedicació que ha tingut aquests anys”, per transmetre al jove rider que “ha d’estar molt orgullós de la feina que ha fet” i que “la FAE sempre serà casa seva”.

Aguareles escoltava les paraules amb emoció i va deixar clar que “mai deixaré l’esquí i sé que és un esport que sempre estarà amb mi”. També va explicar que l’etapa que s’obria li permetrà dedicar més temps a fer tasques multimèdia relacionades amb la seva disciplina i no descarta en un futur poder arribar a ser entrenador jutge de competició.

UN CURRÍCULUM "IMPRESSIONANT", SEGONS VISA

El gerent de la FAE, Carles Visa, va lloar el full de serveis que Carlitos Aguareles ha pogut exhibir al llarg de la seva trajectòria. “Se n’ha parlat poc però té un palmarès força impressionant”, va afirmar. De fet, el ja exrider, ha estat Top-30 del rànquing mundial de big air, ha signat dues victòries i un segon lloc a la Copa d’Europa i ha estat capaç de fer un 18è lloc a la Copa del Món de big air, un 19è al Mundial de Sierra Nevada i un 21è i un 23è en circuit de Copa del Món. “Un palmarès que pocs corredors de la Federació Andorrana d’Esquí ha pogut aconseguir”, va assegurar amb rotunditat Visa.

tracking