Curses de muntanya

La Travessa d'Encamp obre l'era post-Covid

Serà la primera prova puntuable per a la Copa d’Andorra, amb sortida esglaonada i 300 inscrits

La Travessa d'Encamp obre l'era post-CovidCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’OTSO Travessa d’Encamp obre diumenge vinent la Copa d’Andorra de curses de muntanya en la que serà la primera competició de trail running al país post-Covid-19. És per això que tant el comú d’Encamp com l’organització i la Federació Andorrana de Muntanyisme van prendre diferents mesures per reduir al mínim els possibles riscos de contagi. La primera ja ve abans de la cursa, perquè van limitar-se les inscripcions a un màxim de 300. A més, les sortides es faran de esglaonadament cada 20 segons i serà obligatori l’ús de mascareta durant la competició quan no es pugui mantenir una distància de seguretat d’entre cinc i deu metres (tots els participants en rebran una al kit de cursa).

Aquestes particularitats, i que sigui la primera competició després de la Covid-19, la converteixen en especial, i el conseller de Joventut i Esports del comú d’Encamp, Xavier Fernàndez, va manifestar que “l’avançament de la cursa ha fet que sigui un esdeveniment més atractiu, i un repte important en l’àmbit organitzatiu per garantir les mesures sanitàries”. A més, va afegir que “d’acord amb les mesures del pla de xoc volem contribuir des de l’àmbit esportiu a la dinamització de la parròquia i del país”.

Precisament sobre les mesures de seguretat, el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, va explicar que no podrà haver-hi acompa­nyants a la sortida ni l’arribada (a la plaça dels Arínsols), sinó que s’hauran de situar al llarg del recorregut. A més, durant els avituallaments s’entregaran els plàtans sense pelar, o les barres energètiques sense obrir, per tal de reduir els riscos.

Un dels participants a la prova serà Pau Capell, resident i vencedor de l’última Ultra Trail del Montblanc, que va declarar que “vinc amb la voluntat de gaudir de la muntanya i començar la nova temporada amb bon peu”. També hi serà l’equip nacional de curses de muntanya al complet i una de les seves integrants, Sabrina Solana, va destacar que es tracta d’un recorregut complicat, i que “has de ser un esportista molt polivalent per enfrontar-te a la cursa”, a més d’agregar que “ha estat un any atípic i tots estem una mica a l’expectativa de veure en quin estat de forma estem”.

En total hi haurà tres recorreguts, de 21, 11 i sis quilòmetres, i un euro de totes les inscripcions anirà destinat a l’Unicef.

tracking