L'Inter Escaldes tanca la lliga regular líder (2-3)

Va derrotar la UE Engordany remuntant, i va aprofitar l’empat del Vall Banc contra el Sant Julià

L'Inter Escaldes tanca la lliga regular líder (2-3)FAF

La Lliga Multisegur Assegurances va abaixar el teló de la fase regular sense canvis en el lideratge després que l’Inter Club d’Escaldes derrotés 1-3 la UE Engordany amb remuntada inclosa, i aprofités l’empat entre Vall Banc Santa Coloma i UE Sant Julià.

L’Inter Escaldes va començar perdent contra l’Engordany amb un gran gol de Hamza al minut 23. A la represa, però, el conjunt d’Adolfo Baines va poder remuntar en quatre minuts bojos amb gols de Cristian Martínez i Spano en pròpia porteria. Genís Soldevila va fer l’1-3, i Sebas Gómez el 2-3 definitiu. De la seva banda, el Vall Banc no va passar de l’empat contra la UE Sant Julià. Txus Rubio va obrir el marcador a la mitja hora, i Urbano va empatar al minut 89. Amb aquests resultats, el conjunt blau-i-negre arriba als play-off per al títol com a primer classificat, i manté una diferència de tres punts amb el Vall Banc.

Pel que fa a la zona baixa, el cuer, el Carroi, va donar la gran sorpresa de la jornada i va derrotar la UE Santa Coloma per 0-1 a l’Estadi Nacional amb una única diana d’Alejandro Huerta als 20 minuts de la primera meitat. Aquest resultat va deixar els colomencs sense poder entrar al play-off pel títol, així doncs, hauran de guanyar la Copa Constitució Protectvall si volen seguir amb opcions de jugar competició europea la propera temporada. D’altra banda, el triomf del Carroi deixa la lluita per evitar el descens amb igualtat màxima, ja que últim i penúltim (FC Ordino) estan empatats a nou punts.

El conjunt ordinenc va caure amb contundència contra l’Atlètic Escaldes a la Borda Mateu (4-0) i es complica la vida en la lluita per no baixar a la Lliga Unida de manera matemàtica. Rojas va marcar a la primera meitat, i a la segona, Gastón, Richy Hurtado de penal i Urrunaga van certificar la golejada i la permanència matemàtica de l’Atlètic Escaldes.

Amb la lliga regular ja finalitzada, aquesta mateixa setmana arrenquen els play-off pel títol i per la permanència, que a causa del coronavirus es farà a només una volta i no a dues com és habitual. Aquesta setmana hi haurà dues jornades, i la propera es farà l’última abans que el cap de setmana torni la Copa.

LA PENYA ENCARNADA PUJA A LA LLIGA MULTISEGUR

El Nova Constructora Penya Encarnada d’Andorra va aconseguir l’ascens a la Lliga Multisegur Assegurances després de derrotar 2-1 l’Immobiliària CISA FS La Massana. En cas de triomf del Penya, pujaria directe per l’avantatge de punts que tenia, i els homes d’Albert Jansà no van fallar, i van aconseguir el doble títol, el campionat i l’ascens. Jefferson i Luis Martins van encarrilar el partit amb el 2-0 abans d’arribar al minut 20 de duel, i tot i que Marinho va retallar diferències, el triomf no es va moure. El Penya Encarnada tornarà a Primera dues temporades després, i La Massana s’haurà d’esperar a disputar la promoció d’ascens contra el penúltim classificat de la Lliga Multisegur. El tècnic del Nova Constructora Penya Encarnada d’Andorra va assegurar al Diari que “hem plantejat el partit com una final, i no pensàvem que hi havia un segon partit”, i va afegir que “aquesta victòria i el títol referma que hem estat els millors del campionat”. Per últim, va manifestar que “hi ha bona sintonia amb el president, i no hi hauria d’haver cap problema per seguir l’any que ve”.