ACB Lliga Endesa

Un mar de dubtes

El MoraBanc torna a la competició 103 dies després amb el debut a la fase final de l’ACB contra el València

El MoraBanc Andorra debutarà contra el València a la fase final el 18 de juny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cent tres dies després, el MoraBanc Andorra tornarà a jugar aquesta tarda (15.30 hores) en el debut del conjunt tricolor contra el València Basket a la fase final de la Lliga Endesa. Lluny queda ja el 7 de març, quan els tricolors van imposar-se a domicili a l’UCAM Múrcia per 72-87 en l’últim duel abans de l’esclat del coronavirus. Ara, però, tot canvia, i aquest minitorneig de l’ACB per salvar els mobles arriba enmig d’una gran incertesa per saber com s’adaptaran i com arriben els diferents equips. En el cas dels homes d’Ibon Navarro, el duel arriba també amb els dubtes en el joc interior després que es confirmessin les baixes dels dos pivots Moussa Diagne i Dejan Musli.

Però més enllà de totes aquestes incògnites en el retorn de la competició, el que desitgen els protagonistes és precisament això, tornar-hi, tal com van admetre durant la jornada d’ahir tant Ibon Navarro com Dejan Todorovic. “Tenim una sensació de pretemporada i no tenim referència, tots creiem que estem bé, però ningú ho sap del cert i tenim ganes de veure l'equip”, va assegurar el tècnic, que va agregar que “portem dies treballant per intentar competir el millor possible en una pista que, encara que no hi hagi públic, sabem que és molt complicada”, de fet, el MoraBanc Andorra no ha pogut guanyar en cap de les seves visites a la Font de Sant Lluís. A més, l’últim duel a València va acabar amb una dura derrota per 89-68 al primer partit d’aquesta temporada. De la seva banda, l’aler serbi va manifestar que “hem tingut prou temps per preparar-nos, i ara l'únic que queda és arrencar i veure quines sensacions tenim”.

El MoraBanc Andorra haurà d’afrontar el duel sense els dos pivots purs que ha tingut tot el curs (Musli i Diagne), però amb el reforç com a temporer de Tunde Olumuyiwa. Sobre les baixes, el tècnic basc va assegurar que “és un problema però intentarem jugar de la manera que puguem, utilitzant les nostres armes”, i va afegir que “no volem pensar en els que no hi són, sinó en els que sí que estan, i aprofitar-ho de la millor manera possible”. Mentre que sobre el possible debut de Tunde, Navarro va assenyalar que “està clar que ens ajudarà, i veurem quants minuts pot jugar perquè segur que amb els dies estarà més integrat, i tot el que no pugui ajudar-nos ell, d'altres com Bandja Sy, Tyson Pérez o Walker hauran de fer-ho”.

El torneig va arrencar ahir amb els primers duels, i preguntat per si podien servir com a referència, Ibon Navarro va assenyalar que “tot el que ens envolta és nou i ho fa molt imprevisible, potser serveix de prova tot el que veiem, però al final cadascú s’ha de preocupar del seu equip i hem de mirar com afecta a cada equip”.

VISITA A L’OCEANOGRÀFIC

Just la tarda abans del debut a la Font de Sant Lluís, la plantilla i el cos tècnic del MoraBanc Andorra van visitar ahir l’Oceanogràfic de València, l’aquari més gran d’Europa, i el segon del món. L’ACB va arribar a un acord amb aquest escenari perquè obrís de forma exclusiva per a tots els equips que participen en la fase final per trencar la monotonia de la bombolla sanitària i poder gaudir d’uns moments de lleure abans que arrenqui l’acció.

EL SÈNIOR B DEL CLUB DESAPAREIX A L'ESPERA D'UN RETORN A UNA CATEGORIA SUPERIOR EN UNS ANYS

El MoraBanc Andorra va anunciar que el filial del club desapareix i no competirà la propera temporada a la Lliga EBA. El motiu és la necessitat de donar més marge de progressió a alguns dels talents del club, així com els estudis universitaris fora del país d’alguns dels jugadors. La voluntat de l’entitat és que sigui un parèntesi i no una desaparició, i la voluntat és “poder tenir un segon equip a LEB Plata en uns anys, i aquest parèntesi a EBA creiem que és el pas que hem de fer en aquesta direcció”, segons va explicar el director general del MoraBanc, Francesc Solana. Aquesta dissolució del filial obligarà que jugadors importants que porten molts anys lligats a l’entitat hauran d’abandonar la disciplina del club, com és el cas de Cinto Toi Gabriel, Xavi Isern o Oriol Fernández. A més, Aaron Guzmán, Hugo Bartolomé i Alexis Bartolomé sortiran cedits a un equip de LEB Or o LEB Plata (tal com obliga els seus contractes), mentre que Àlex Peral i Albert Pons aniran cedits al Sedis de La Seu d’Urgell. Per últim, Martí Obiols, Bruno Bartolomé i Eric Hurtado deixen el club i marxen fora del país per seguir amb els seus estudis.

tracking